VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 14 DAGE
PRIS 23.395,00 kr.

Myanmar Rundrejse 26. oktober - 8. november 2020

Læserklubberne og OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere denne rundrejse i Myanmar, landet vi også kender som Burma.

 

Vi rejser i sporene af Kiplings berømte digt ”Mandalay” og ser efter flyvefisk i leg ved Kinabugtens kaj.
Her er et utal af smukke pagoder, gyldne templer, munke, bjerglandskaber og landsbyer i dette eventyrland, der efter mange dunkle år er ved at åbne sig mod verden.
Fra Yangon med den guddommeligt smukke Shwedagon-pagode oplever vi til Bagansletten i det nordlige højland. Vi skal bl.a. sejle på Inle søen i solnedgangen, køre hestevogn, se alverdens smukke pagoder og gå på verdens længste træbro. Kom med på en oplevelsesrigrejse, og vær med til at udforske det nyopdagede Burma

 

Prisoversigt

Pris per person i delt dobbeltværelse                           DKK.    23.395,-

Pris per person i enkeltværelse                                      DKK.    28.695,-

Syge afbestillingsforsikring:                                             6% af rejsens pris

Rejseforsikring, Gouda Superdækning                          Kr.     949,- pr. person (personer under 70 år)

Rejseforsikring, Gouda Superdækning                          Kr.   1.293,- pr. person (personer fra 70 år)

 

Rejsens pris inkluderer:
• Fly: København– Bangkok – Mandalay // Yangon –
• Bangkok – København
• Dansk rejseleder på hele rejsen
• Lokale engelsktalende guider i Myanmar
• Gældende lufthavnsskatter & -afgifter pr. januar 2020
• Sightseeing i Mandalay
• Udflugt til Inwa, Sagaing og Amarapura
• Kørsel i hestevogn i Inwa
• Sejlads på Ayeyarwady floden
• Sightseeing i Bagan
• Besøg på markedet i Kalaw
• Heldags vandretur i Kalaw området med lokal trekkingguide
• Sejltur på Inle søen
• Besøg i Indaing
• Besøg i Shwedagon Pagoden
• Sightseeing i Yangon
• Rundtur med Cirkel toget i Yangon
• Visum til Myanmar, vi informerer nærmere om dette tættere på afrejse
• Drikkepenge til guider, chauffører, bådførere, hotelpersonale
• 11 x morgenmad 
• 9 x frokost på lokal restaurant
• 9 x aftensmad på lokal restaurant eller på hotellet

 

Rejsens pris inkluderer ikke:
•Drikkevarer til måltider
•Øvrige drikkepenge, f.eks hvis man beder om en individuel service. Eller ønsker at give drikkepenge i forbindelse med måltider
•Forsikringer
•Tur med luftballon, pris for 45-60 minutter, per person, kr. 2.380,-

 

Tilmelding til rejsen: Læserklubberne ved Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis.

 

Se kort over rejsen og galleri herunder.

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

Program for rejsen

 

Inkluderede måltider M: Morgenmad, F: Frokost, A:  Aftensmad

 

September: Afrejsemøde
Afrejsemøde, hvor du møder dine rejsefæller, desuden gennemgår vi praktiske informationer om rejsen.

 

26. oktober: Afrejse fra Danmark
Bus fra Midtjylland til Københavns Lufthavn.
Opsamling i Herning og Silkeborg ifølge plan. Bussen sætter os af i Københavns Lufthavn, og her går vi ind samlet og tjekker ind.
Herfra flyver vi med Thai Airways til Bangkok.

 

27. oktober: Ankomst Mandalay   FA
Efter et flyskifte i Bangkok, lander vi sidst på formiddagen i Mandalay.
I lufthavnen bliver vi mødt af en lokal guide, som fører os til den ventende bus, der bringer os direkte til vores hotel i midtbyen.
Mandalay er Myanmars næststørste by og er regnet som landets kulturelle og religiøse centrum. Byen var landets hovedstad i en kort periode, indtil briterne besatte landet og sendte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Men i mere end tusinde år havde Buddhas tilhængere anset Mandalay for et helligt sted, og Kong Mindon, kong Thibawas far, gjorde et populært valg, da han flyttede hovedstaden dertil fra nærliggende Amarapura i 1859.
Vi starter opholdet lidt forsigtigt efter den lange rejse og nøjes med en kort sightseeing.
Vi starter med at besøge det Gyldne Kloster, Shwenandaw, som er berømt for sine meget flotte bygninger, der er opført i teaktræ med smukke udskæringer, og indeni er det udsmykket med bladguld.
Derefter besøger vi Kuthodaw pagoden med de indgraverede 729 Stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen, der er Buddhisternes ”bibel”.
Vi slutter turen af på toppen af Mandalay Hill, hvorfra vi vil få en imponerende udsigt over byen i det specielle lys af solnedgangen.

Overnatning: Shwe Pyi Thar Resort

 

28. oktober: Inwa, Sagaing og Amarapura  MFA
Vi skal på tur til tre af de tidligere tiders hovedstæder. Det var ganske vanligt, at de burmesiske konger flyttede deres hovedstad fra tid til anden, efter råd fra deres astrologer. De kongelige bygninger, der alle var bygget i teaktræ, blev pillet ned og genopført på det nye sted. Kun de religiøse bygninger, pagoder og templer opført i sten blev tilbage som minder om fordums storhed.
Turen starter i Inwa, som ligesom Mandalay, er en af de mest berømte af de gamle hovedstæder. Ruinerne fra datidens kongedømme kan også stadig besigtiges, selvom meget er blevet ødelagt af det jordskælv, der gjorde at kongen forlod byen.
Vi bliver kørt rundt i området i små hestevogne, mens guiden udpeger de vigtigste steder for os, bl.a. Nan Myint vagttårnet.
Vi tager videre til Sagaing, der ligger smukt ved floden Ayeyarwady, og er smykket med mange pagoder i hvid og guld. Vi besøger templet, Soon U Ponya Shin Pagoda, der oprindeligt blev bygget i 1312 og ligger smukt på toppen af Sagaing Hill.
Til sidst besøger vi Amarapura, navnet betyder ”Udødelighedens by”, som er mest kendt for U Beins Bridge, der er bygget omkring 1850 og menes at være verdens ældste og længste teaktræsbro. Den er i hvert tilfælde et af de mest fotograferede bygningsværker i Myanmar.
Amarapura er også kendt for det store Mahagandhayon kloster, der er et af landets store klosterhøjskoler for munke, hvor man kan komme og blive oplært i de buddhistiske dyder.

 

29. oktober: Mandalay – Bagan  MFA
Vi skal meget tidligt op og afsted til båden. Der er lagt op til heldagssejlads på den mægtige Ayeyarwady flod fra Mandalay til Bagan. Vi sejler med en af de traditionelle flodbåde. På hoveddækket er der 90 siddepladser, og der er derudover også soldæk og spisesalon, som serverer både morgenmad og frokost og forskellige former for drikkevarer.
Der er et kort stop ved landsbyen Yandabo, som er berømt for sine dygtige pottemagere.
Ellers har vi god tid til at slappe af, sludre med hinanden eller blot betragte livet langs floden. Snart sejler vi under Sagaing Bridge og forbi Sagaing Hills som er oversået med klostre og pagoder. Efterhånden skifter landskabet til fladt agerland på begge sider. Vi passerer fiskerbåde med hjemmesyede sejl, og børn der leger og svømmer i floden. Ved aftenstid ankommer vi til Bagan og kan tjekke ind på vores hotel.  

Overnatning: Heritage Bagan Hotel

 

30. oktober: Bagan   MFA
”I det fjerne så jeg de pagoder som stedet var så kendt for. De åbenbarede sig, - fjerne og mystiske ud af morgentågen som et svagt minde om en fantastisk drøm.”
Sådan beskrev den britiske forfatter Somerset Maugham sit første møde ned Bagan i 1930. Bagan er et arkæologisk vidunder med over 2000 templer og pagoder spredt udover en stor slette. I dens storhedstid, i de to århundreder fra 1057 og til de mongolske ryttere med Kublai Khan i spidsen, blev der bygget flere end 13000 religiøse bygninger.
Det er umuligt at besøge mere end en brøkdel af dem, der er tilbage, på de dage vi har til rådighed, men vi skal besøge de bedste og kulturhistorisk mest interessante under vort ophold, bl.a. Ananda Patho, som et af de fineste og bedst bevarede af Bagans templer. Vil man se hele området lidt fra oven, kan der, mod ekstra betaling, arrangeres en lille tur med en af de flotte varmluftsballoner, som ofte ses svævende hen over området. 

 

31. oktober: Bagan   MF
Efter morgenmaden forsætter vi med at udforske Bagan området, og i formiddag besøger vi Myinkaba landsbyen, hvor der laves det smukkeste lakarbejde med de gamle teknikker. Tæt på landsbyen besøger vi også to templer. Det ene, Sulamani Pahto templet, er lavet meget fint af mursten.
Efter frokost på en lokal restaurant, er der fritid resten af dagen til afslapning ved hotellets dejlige swimmingpool. Byen og området kan også udforskes på gåben eller cykel.
Cykler kan lejes ved hotellet.

 

1. november: Bagan – Kalaw   MFA
Vi tager med morgenflyet til Heho i Shan staten i den nordøstlige del af landet. Derfra er der ca. en times kørsel til Kalaw, ca. 1400 m.o.h. og tidligere ”British Hill Station”. Her vil man lægge mærke til, at der bor en del indere og nepalesere, nogle er hinduer, andre sikher, buddhister eller muslimer.  Inderne kom hertil under den britiske kolonitid for at bygge veje og jernbaner. Nepaleserne er efterkommere efter Gurkaer, som kæmpede i den britiske hær.
Vores første stop i Kalaw er ved Hnee pagoden, som ligger i hjertet af byen og har ligget der i 500 år. Nonnerne vil byde på en lækker Let Phat Thoke (teblade salat).
Vi vil tage forbi den fine gamle stationsbygning til Kalaw Market, hvor vi vil udforske den lokale basar og smage på traditionel Shan-mad.
Vi slutter dagen af ved Kalaw Hill Top Villa og nyder solnedgangen, for derefter at køre til vores hotel.

Overnatning: Kalaw Heritage Hotel

 

2. november: Kalaw   MFA
Heldags vandretur med lokal trekkingguide i et pragtfuldt naturområde omkring Kalaw, hvor der bor mange etniske grupperinger, bl.a. Palaung, Danu og Pao-O.
Hvis man ikke er så godt gående, arrangerer vi alternative oplevelser, eller man kan nyde omgivelserne ved hotellet.

 

3. november: Kalaw – Inle søen   MFA
Afgang mod Inle med stop ved Shwe Yan Pyay klostreret i Nyaung Shwe, der ligger ved Inle søen. Inle søen ligger ca. 1000 meter over havet, er kun 2-3 meter dyb og hjem for Intha folket, der lever af at fiske og producere grøntsager og blomster på deres flydende haver. Vi skal i båd for at komme til vort hotel, og på sejlturen møder vi måske en af de ”benroere”, som søen er kendt for.

De står med imponerende balance på det ene ben og med det andet snoet rundt om den lange åre, som bruges til at ro og styre båden med, og sit blik opmærksomt rettet mod vandets overflade, venter han på en bevægelse fra en fisk for så at indfange den med sin kegleformede bambusfælde. I landsbyerne på Inle søen er husene bygget på pæle og al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole (også på pæle), på besøg hos naboerne, templet eller på arbejde i grøntsagshaven. Fra båden observerer vi livet i landsbyerne og de mange flydende haver, før vi ender ved vores hotel, hvor vi skal bo i flydende hytter, smukt beliggende med udsigt til både vand og bjerge.

Overnatning: Pristine Lotus Inle

 

4. november: Inle søen  MFA
Efter morgenmad sejler vi til landsbyen Indaing på den modsatte side af søen, som bl.a. er kendt for pagoden med over 1000 stupaer, de fleste i typisk Shan stil og nogle helt fra det 13. århundrede.

Det er en smuk sejltur ad kanalen ind til Indaing. Når vi stiger af båden og går langs trappen op til pagoden passerer vi interessante handelsboder. Vi besøger et væveri, hvor der væves silke og lotus, og diverse andre små håndværkere, som f.eks. bådebyggere ude på søen, før vi returnerer til vort hotel sent på eftermiddagen. 

 

5. nov.: Inle søen – Yangon (Rangoon) M
Båd ind til Nyaung Shwe, bus til Heho og med fly til Yangon.
På vejen fra lufthavnen til hotellet laver vi et enkelt stop ved den berømte Shwedagon 
Pagode, der har stået der i over 1000 år og strålet i al sin gyldne pragt.
Stupaen er belagt med guld og toppen er dækket af 4000 diamanter og tusinder af rubiner, safirer og topaz.
Vi tager skoene af ved indgangen og promenerer på de lavere terrasser i selskab med de meget venlige og dybt religiøse burmesere, der ofte kommer i hele familier for at vise deres respekt eller bede om succes med en forestående eksamen eller planlagt forretning.
Efter ankomsten til hotellet er resten af dagen og aftenen til fri disposition til at slappe af og nyde omgivelserne på egen hånd.

Overnatning: Pullman Yangon Centrepoint

 

6. november: Yangon MA
Befolkningen i Yangon udgør over 5 millioner mennesker, men centrum er ikke større, end at man kan spadsere omkring. Omend byen måske ikke kan kaldes direkte smuk, har den en speciel charme med en blanding af orientalske østen og britisk kolonitid. Smalle, travle gader med nedslidte bygninger, der huser lejligheder, små virksomheder og forretninger, og et broget folkeslag af burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tværgående avenuer omkranses af pompøse offentlige bygninger fra Victoriatiden.

Vi har arrangeret en byvandring og går fra hotellet kl. 8. Undervejs vil vi kommen igennem byens centrum og se den historiske del omkring Strand Road og forretningskvarteret med rådhuset, højesteret bygningen og det tidligere Burma Railways Company.  

Vi ser også den armenske kirke og Gandhi Hall. Turen slutter ved det berømte Bogyoke Aung San marked (tidligere Scott Marked). Her får vi god tid til at gå rundt på egen hånd og fordybe os i de lokale varer. Her har tingene ikke ændret sig ret meget siden kolonitiden, der sælges fortsat silke, guld og ædelstene side om side med lokale cigarer (cheroots), træfigurer skåret i sandalwood, antikviteter og laquerware. Og ikke mindst longyes i alle slags farver og mønstre. Longye er det sarong-lignende klædestykke, der bæres af de fleste kvinder og mænd i Myanmar, sammen med lette flip-flap sandaler.

Afskedsmiddagen vil vi indtage på en god lokal restaurant.

 

7. november: Yangon – hjemrejse M
En morgentur med det såkaldte Cirkel-tog, der bruger ca. tre timer på at tilbagelægge turen rundt om den ydre del af Yangon, giver et godt billede af, hvordan bybefolkningen, specielt de fattigste, lever til daglig. Dette er et meget lokalt tog. Folk går af og på i en konstant strøm (der er over 30 stoppesteder!), og fylder hele midtgangen med deres varer, som de bringer fra det ene lokale markedet til det andet.
Eftermiddagen er til egen disposition, før det er tid til at køre til lufthavnen og tage aftenflyet til Bangkok, med videre forbindelse til København.

 

8. november: Danmark
Vi ankommer tidlig morgen i København, og her venter bussen på at køre os tilbage til vores oprindelige opsamlingssted.

Pris per person i enkeltværelse
26. oktober 2020 - 8. november 2020
28.695,00 kr.

Pris per person i delt dobbeltværelse
26. oktober 2020 - 8. november 2020
23.395,00 kr.

Har du spørgsmål?

Helle Krogh Dahl

Telefon: 97425040