Australien Autocamper

Frodige regnskove, store ørkener og hektiske storbys liv

VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 0 DAGE
PRIS
Bestilling Kontakt os

Australien

VIGTIGT: Ovenstående datoer er ment som et eksempel, kontakt os venligst med de datoer I ønsker at rejse.

 

Australien … en verdensdel der spænder over store kontraster. Her kan man i rigt mål opleve frodige regnskove med et eksotisk dyreliv, nogle af verdens flotteste strande, et betagende koralrev samt ørken med majestætiske røde klipper.

Australien byder også på det hektiske storbys liv med arkitektur i verdensklasse. Australien er et kontinent med en levende historie om straffefanger, the aboriginals, guldfeber og wild-west.

 

Vi håber du vil bruge programmet som inspiration til din egen rejse.

Bemærk at bilen/autocamperen ikke afleveres samme sted, derfor skal vi altid forespørge om lejen kan gennemføres, men det er lykkedes adskillige gange tidligere.

Teksten under program er baseret på kørsel i autocamper. Sammen med rejsedokumenter, fremsendes forslag til campingpladser.

 

Hvis du ønsker et tilbud på din rejse, så kontakt os venligst.

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav
og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

Program for rejsen

 

Nedenstående rejse kan foretages i bil med overnatninger på hotel, eller i autocamper. Vi håber du vil bruge rejsebeskrivelsen som inspiration til din egen rejse.

 

Dag 1: Afrejse mod Cairns

Afrejse fra Danmark.

 

Dag 2: på vej mod Australien

Der kan flyves uden overnatning, eller laves et stop med et eller flere overnatninger på rejsen.

 

Dag 3: Cairns

Vi ankommer først på dagen til Cairns. Dagen er afsat til afslapning efter rejsen. Vi kan anbefale en gåtur til centrum af byen Cairns. Cairns udvikling hænger i høj grad sammen med den korte afstand til Great Barrier Reef og med regnskoven umiddelbart udenfor bygrænsen. Dette tiltrækker turister fra hele verden.

 

Dag 4: Great Barrier Reef   

Fra morgen sejler vi ud til Great Barrier Reef. På turen vil besætningen besvare spørgsmål og fortælle omkring revet. Fremme ved revet er der mulighed for at låne dykkerbriller, snorkel og redningsvest. Er man til dykning med iltflasker kan dette også arrangeres.

Livet og mangfoldigheden på og ved revet er fascinerende. Koralfisk overalt og en sigtbarhed vi ikke er vant til gør oplevelsen unik - også for ikke svømmere. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

 

Dag 5: Cairns  

Byen og området har meget at byde på. Vi hjælper gerne med forslag, eller nyd dagen ved swimmingpoolen.

 

Dag 6: Cairns – Alice Springs  

En dag fyldt med kontraster - fra det frodige og grønne flyver vi til den røde ørken. Alice Springs eller ”Alice” som byen kaldes i daglig tale er det nye bestemmelsessted. Efter ankomsten udleveres autocamperen/bil og ekspeditionen gennem Australien kan begynde.

Alice’s oprindelse startede med telegrafstationen. Vi skal naturligvis se telegrafstationen og de smukke omgivelser. Andre stop i Alice er “School of the air”. Skolen underviser børn ved hjælp af radio. Nogle af børnene bor over 1000 km. væk fra Alice. Gennem tiden har Royal flying Doctors  reddet mange menneskeliv ved at lande deres små fly mulige så vel som umulige steder i outbacken.

Der er mulighed for at besøge deres kontor i Alice, hvor man kan få en gennemgang af deres fortid og nutid. Næste stop er Anzac hill med udsigt over Alice og MacDonnell Ranges. Sidste stop før campingpladsen bør være ved en af de store tankstationer hvor de store Road trains gør hold. Spørg evt. en af chaufførerne om I må se køretøjet. De fleste viser med glæde deres imponerende køretøjer frem.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 7: Alice Springs – Ayers Rock – 463 km

Det er næsten umuligt at fare vild, idet der fra Alice Springs kun skal drejes én gang til højre. Fremme ved Ayers Rock området kører vi over til The Olgas, der er en samling af – store – sten. Hvis vejrforholdene tillader det går vi en tur gennem Valley of the winds. Dagens højdepunkt bliver solnedgangen over Ayers Rock, der er en oplevelse udover det sædvanlige. Før sengetid er der mulighed for hygge ved et lejrbål, medens stjernehimlen over ørknen giver den smukkeste dekoration man kan forestille sig.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 8: Ayers Rock – Coober Pedy – 750 km

Solopgang over Ayers Rock er et “must” og derfor starter dagen tidligt. Vi kører ud for at se dette fantastiske syn det er når de første solstråler rammer stenen. Herefter kan man gå en tur rundt om Ayers Rock og nyde de smukke omgivelser.

Rejsen fortsætter til Coober Pedy. På køreturen vil man uundværligt komme til at tale om den manglende trafik på vejene. I Europa er vi vant til at bilerne kommer med sekunders eller minutters mellemrum hvilket absolut ikke er tilfældet på dagens strækning.

Fremme i Coober Pedy er man kommet til ”det vilde vest”. Byen lever af opalminerne og mange af hjemmene er en forunderlig blanding af beboelse og opal miner.

(overvej evt. at tage en ekstra nat her)

Overnatning: Campingplads

 

Dag 9: Coober Pedy – Glendambo   - 255 km

Før byen forlades kan et besøg på kirkegården, kirken og golfbanen anbefales. Køreturen fortsætter sydpå af Stewart Highway til Glemdambo, hvilket er en mindre by med ca.  40 indbyggere.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 10: Glendambo – Port Augusta – 288 km

Dagens dilemma vil være om man ønsker at køre en omvej til Flinders Range for at se nærmere på Wilpena Pound. Hvis energien og lysten er der kan det varmt anbefales. ”Pound” betyder en dal med kun en indgang og hvis man vil have det fulde udbytte bør man tage en rundflyvning over området. Dette kan arrangeres ved Wilpena Pound resort. Check vejrmeldingen først for er der tåge i området vil udbyttet være begrænset.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 11: Port Augusta - Clare Valley – 190 km

Naturen ændrer sig nu fra det røde og tørre landskab til det frodige og grønne. Vinmarkerne vil begynde at dukke op efterhånden som man nærmer sig Clare Valley.

Der er 2 overnatninger i Clare Valley, så der er mulighed for at nyde vinen og den smukke natur i god ro og orden.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 12: Clare Valley

En fridag til afslapning eller til at gå på opdagelse i. Det er muligt at booke en guidet rundtur til vingårdene i bus, således at alle har muligheden for at smage produkterne.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 13: Clare Valley - Adelaide  - 139

Adelaide er en af Australiens mest oversete storbyer – hvilket er en skam, idet byen har masser at byde på. En vandretur i Adelaide Botanic Garden vil kunne frist ave interesserede eller hvad med et besøg på en af byens mange museer.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 14: Adelaide – Victor Harbor – 84 km

Fra Adelaide køres der til Victor Harbour. Herfra er det nemt at besøge Kangaroo Island og se nærmere på øens fascinerende dyreliv blandt andet koalaer, søløver og kænguruer.

Hvis I ønsker at besøge Kangaroo Island denne dag, så bør I starte tidligt. Færgen sejler fra Cape Jervis. Der er overnatningsmuligheder på øen, såfremt man ønsker at bruge flere dage på Kangaroo Island.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 15: Victor Harbour – Robe – 356 km

Rejsen fortsætter til Robe. Giv jer god tid til at nyde de brede endeløse strande evt. med en dukkert i bølgerne – før en svømmetur er det en god ide, at spørge de lokale omkring strømforholdene.

Er man heldig kan man se hvaler fra kysten, så hold derfor et vågent øje med havet.

Fremme i den lille fiskerby – Robe, kan en vandretur i byens gader anbefales. Efter australske forhold rummer byen en del ældre bygninger. Man kan også se mindesmærket for de tusindvis af kinesiske arbejdere der gik i land her og som derefter forsatte nordpå til guldminerne i Victoria.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 16: Robe - Port Fairy – 291 km

Kort efter vi har forladt Mt. Gambier starter kystvejen ”Great Ocean Road”. Af mange opfattet som den smukkeste kystvej i verden. Af søfolk frygtet på grund af de mange undersøiske rev og klipper. Langs kysten står mindesmærker over skibe og de besætningsmedlemmer, der gik til grunde på denne lumske kyststrækning. Giv jer god tid og stop ved udsigtspunkterne.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 17: Port Fairy - Apollo Bay – 187 km

På køreturen til Apollo Bay er et stop ”de tolv apostle” anbefalelsesværdigt. Fremme ved Cape Otway er udsigten fra fyrtårnet meget smuk og der er også mulighed for vandreture i Otway National Park, så pak mad og drikke og begiv jer på opdagelse i skoven og langs strandene.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 18: Apollo Bay – Melbourne – 199 km

Følg kysten videre mod Melbourne, hvor det ene smukke natursceneri afløser det andet. I byen Lorne er der mulighed for at nyde en kop kaffe på en fortovscafe og eventuelt se nærmere på byens fine butikker.

Melbourne og Sydney har en endeløs kamp om at være den mest fremtrædende by i

Australien. Hvilket efter sigende er grunden til, at ingen af byerne er landets hovedstad. Det blev et politisk kompromis. Man skabte Canberra midt mellem Melbourne og Sydney.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 19: Melbourne

Det er tid til et pusterum med 2 overnatninger samme sted. Benyt muligheden til at se nærmere på Melbourne, hvor nogle af byens seværdigheder er parlamentsbygningen, Kaptajn Cook’s Cottage og Chinatown.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 20: Melbourne – Toora – 182 km

Dagens køretur er på ca. 2½ timer til byen Toora. Navnet - der frit oversat fra aborigin- betyder ”kvinde se efter ild”. I nærheden er vandfaldet Agnes Falls og Wilsons Promontory National Park. Nationalparken er kendt for sit rige dyreliv og har mange spændende vandreture at vælge imellem.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 21: Toora - Lakes Entrance – 219 km

Lake Entrance er hjemhavn for den største fiskeflåde i Australien. Den menneske skabte åbning mellem søerne og havet gør området til en sikker havn for flåden. Området er kendt for sit milde klima. Er man til sejlads er der mulighed for at leje en båd og sejle rundt på søerne, men ellers byder byen på et væld af gallerier, cafeer, museer og eksklusive butikker. Afslut eventuelt dagen med et cruise til en af områdets vingårde, hvor smagsprøver og aftensmaden serveres.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 22: Lakes Entrance – Batemans Bay – 438 km

Bateman Bay blev opdaget af Kaptajn Cook på Endeavour den 22. april 1770. Byen ligger ved udmundingen af Clyde River og lever i dag af savmøller, landbrug og østers farme. Har man ikke set dyreliv nok er et besøg på

Birdland animal park anbefalelsesværdig. Her har man mulighed for at se wombats, slanger og mange andre australske dyr. Eurobodalla Native Botanic Gardens er også et besøg værd.

Overnatning: Campingplads

 

Dag 23: Batemans Bay – Sydney – 279 km

Den sidste strækning i autocamperen/bilen. Efter returneringen af camperen/bilen.

Resten af ferien i Australien bør være på hotel. Sydney er bebygget over et stort geografisk område, så det er vigtigt at hotellet er centralt beliggende.

Et ophold i Sydney bør som minimum indeholde en tur ved Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge samt omgivelserne ved The Rocks - stedet de første Europæere bosatte sig.

Overnatning: Hotel

 

Dag 24:Sydney 

Gå på opdagelse i denne fantastiske storby. Før afrejsen vil vi orientere omkring forestillinger i Sydney Opera House, således at der er mulighed for at afslutte rundrejsen i Australien med en middag og forestilling i Opera huset.

 

Dag 25: Afrejse fra Sydney 

Hjemrejsen starter

 

Dag 26: Danmark

Ankomst til Danmark.

 

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040