VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 9 DAGE
PRIS 18.695,00 kr.

Den uforglemmelige natur, Island rundt
6. – 14. september 2020

NORDEN Karup har fornøjelsen af at præsentere denne rejse til Island i samarbejde med Sørens Rejser og OurWorld A/S.

Tilmelding skal foregå til Sørens Rejser på telefon 86 88 18 17

Island byder på et sjældent set ekstremt natursceneri. En gold og barsk natur, hvor de sorte lavasletter forsvinder ud i horisontender

Men samtidig er fascinerende levende og nærværende med Nordlys, sørgmodige søpapegøjer og hvaler, der boltrer sig i fjordene

I århundrede har islændinge levet side om side med aktive vulkaner, en boblende undergrund og med Atlanterhavets rasen i deres baghave

 

Prisoversigt:

Pris per person i dobbeltværelse                DKK.  18.695,-

Rabat for NORDEN medlemmer                    DKK.    700,-

Tillæg for enkeltværelse                                 DKK.   4.960,-

Afbestillingsforsikring (per person)             6% af prisen     

Rejseforsikring (Gouda superdækning)      Kontakt os venligst

 

Rejsens pris inkluderer:

•Bus jf. rejsebeskrivelse til København/ fra Billund

•Fly: København – Keflavik – Billund

•Overnatninger på gode hoteller

•Morgenmad dagligt

•Aftensmad dagligt

•Alle udflugter og entreer som beskrevet, bl.a.

•Vestmannaøerne

•Sejltur på Jökulsarlon gletcher lagunen

•Den Gyldne Cirkel

•Sightseeing i Reykjavik

•Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 23. september 2019

 

Rejsens pris inkluderer ikke:

•Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

•Personlige forsikringer

 

Se kort over rejsen og galleri herunder.

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

Program for rejsen

 Ord med farvet baggrund leder til en ekstern hjemmeside.

Før afrejsen:

Alle deltagere inviteres til et afrejsemøde. Udover at hilse på dine rejsefæller gennemgår vi praktiske informationer, så alle er godt forberedt til den kommende rejse.

 

M = Morgenmad inkluderet
A = Aftensmad inkluderet

 

6. september: Afrejse fra Karup.  A

Der er afgang med bus fra Sørens Rejser, vi mødes i Karup og kører til Københavns lufthavn.

Der er kaffe i bussen og en frokostmadpakke. Flyet afgår kl. 14.00 med ankomst lokal tid kl. 15.15 til Islands lufthavn, Keflavik. Under køreturen fra lufthavnen opleves den barske, men også smukke natur, når man skuer ud over de golde klippestykker langs vejen.

Vi kører en lille omvej langs kysten, efter cirka 20 kilometer stopper vi ved ”broen over kontinentalpladerne”. Her kan vi se hvordan Island deles af den Amerikanske og den Euroasiatiske kontinentalplade. Når du står midt på broen har du et ben på hver kontinentalplade.

Vi fortsætter til vores hotel i Hveragerði, hvor vi også spiser aftensmad og overnatter.

Overnatning: Hotel, 1 nat

 

 

7. september: Vestmanna øerne.  M,A

Efter morgenmaden kører vi østpå, første stop er ved Seljalandsfoss, vandfaldet er unik ved at man kan gå bagom vandfaldet. Herfra har vi en kort køretur til færgelejet Landeyjahöfn, hvorfra vi tager en formiddagsafgang til Vestmanna.

Vi bor på den største af de i alt 14 øer, der udgør Vestmannaøerne – nemlig øen Heimaey.

Vi bruger dagen på en rundtur på Heimaey ø, som mange sikkert kan huske for det voldsomme vulkanudbrud, der næsten lagde øen øde i

1973. Vulkanen Eldfell er stadig varm og der kan bages brød på siderne af denne vulkan, tankevækkende…

Vi skal også på museum, men et noget anderledes et, Eldheimar er bygget over et udgravet hus. Huset blev begravet af lavaen i 1973, i dag kan vi gå rundt og opleve huset og gennem udstilling få et godt indtryk af de kræfter, der begravede huset i sin tid.

I byen ser vi meget tydeligt, hvor skillelinjen gik til og vi skal også høre om øernes spændende historie med overfald af sørøvere, der kom så langt fra som Algeriet.

Vi kører op på fjeldet, hvor vi skal nyde synet af de mange fugle, er vi heldige kan vi se de sørgmodig udseende søpapegøjer.

De plejer at bringe smilet frem.

 

 

Overnatning: Hotel Vestmannaeyjar, 1 nat

 

8. september: Sydkysten – Höfn.  M,A

Vi sejler over med morgenfærgen til fastlandet.

Dagens mål er Jökulsárlón Glacier Lagoon.

Men der venter flere oplevelser på vejen, første stop er ved vandfaldet Skogafoss.

Herefter fortsætter vi til Vik, der er den sydligste beliggende by på Island. Vi går en lille tur langs stranden, her kan du opleve sort sand, farvet af vulkansk aske.

Vi fortsætter gennem det barske men smukke landskab til Jökulsarlon, når vi er fremme er der mulighed for at gå en tur langs lagunen der er fyldt med turkisblå isskulpturer.

 Sammen igen går vi ombord i et amfibie køretøj og den næste halve time sejler vi rundt mellem disse isskulpturer, der er knækket af Europas største gletcher Vatnajökull.  Er vi lidt heldige kan vi se sæler, der dovent betragter os fra et lille isbjerg.

Dagen slutter ved vores hotel lidt væk fra Jökulsarlon.

Overnatning: Hotel, 1 nat

 

 

9. september: Höfn - Husavik.  M,A

Vi kører mod Husavik, med flere stop på køreturen.

I den lille by Djúpivogur, har den islandske kunstner Sigurður Guðmundsson, skabt et spændende kunstværk, det er kopier af 34 æg fra områdets fugle.

Et andet stop er ved det imponerende vandfald Dettifoss, der er Europas mest vandrige vandfald.

 

 

Overnatning: Fosshotel Husavik, 2 nætter

 

10. september: Husavik området.  M,A

Idet vi har hele 2 nætter i Husavik, har vi god tid til at udforske dette spændende område.

Da vi ankom til Island, stod vi på broen mellem kontinentalpladerne, den revne fortsætter gennem Island og findes ved søen Myvatn, på dansk ”Myggesøen”.

Vi er nu 278 meter over havets overflade i et termisk område. Søens 40 øer er opstået pga. vulkansk aktivitet. Vi kører rundt om søen og stopper flere gange for at nyde udsigten.

Herefter fortsætter vi til Godafoss, endnu et af Islands imponerende vandfald.

Tilbage i Husavik, er der tid på egen hånd før aftensmaden.

Husavik er kendt for ”hvalhovedstaden” i Island, der er mulighed for at tage på en hvalsafari denne eftermiddag, turene tager typisk 3 timer og koster cirka DKK. 700,-

Efter aftensmaden går vi en tur og krydser fingre for at vi kan se Nordlys. Allerede fra september kan man være heldige at se dette fænomen.

Du kan også nyde termiske bade, cirka en kilometer fra hotellet finder du ”Geosea”. Beliggende på kanten af Atlanterhavet kan du nyde udsigten, medens du bliver varmet op af det varme vand.

Prisniveauet er cirka DKK. 250,-

 

11. september: Husavik - Reykholt.  M,A

På vejen mod Reykholt skifter naturen karakter. Vi kommer ind i landbrugsområde og her er, efter islandske forhold – gode dyrkningsforhold og mange af islands små og hårdføre heste, der græsser på markerne.

Før vi når hotellet, skal vi se nærmere på en lavaslette. Her er lavaen størknet efter et af de utallige vulkanudbrud på Island og vi kan trygt gå en lille tur på denne 254 km2 størknet slette.

Vi overnatter i den lille by Reykholt.

Overnatning: Fosshotel Reykholt, 1 nat

 

12. september: Reykholt - Reykjavik   M,A

Efter et par timers kørsel er vi fremme i Reykjavik. Lidt før hotellet kommer vi forbi Höfdi, det er bygningen hvor Præsidenterne Reagan og Gorbatjov mødtes i 1986.

Vi laver et stop ved hotellet for at aflevere bagagen. Herefter skal vi se byens seværdigheder, Vi besøger Hallgrimskirken, der er udnævnt, som et af verdens 50 smukkeste bygningsværker. Hallgrímskirkja er med sine 74 m høje særprægede tårn Reykjavíks vartegn.

Vi skal naturligvis opleve kirkens arkitektoniske særpræg både indenfor samt udefra. Ligeledes skal vi besøge fiskerihavnen og Harpa, byens imponerende musikhus.

Ved Harpa forlader vi bussen og bevæger os rundt til fods i Reykjaviks gamle bydel, typisk går vi cirka 3 kilometer. Den sidste strækning tilbage til hotellet er gennem en af byens gode shopping gader, skulle du blive fristet, så er det nemt at forlade gruppen og finde hotellet.

Der er tid til at slappe af, før vi mødes til aftensmad.

Hotellet har ikke en aftensmadsrestaurant, så vi har en lille gåtur på nogle få hundrede meter til restauranten.

Overnatning: Fosshotel Baron, 2 nætter

 

13. september: Den gyldne Cirkel.  M,A

Efter morgenmaden forlader vi hotellet. Dagens udflugtsmål er Den Gyldne Cirkel. Første stop er ved Tingvellir sletten, stedet hvor de første islændinge mødtes for, at skabte deres parlament. Ligeledes er det - også - stedet, hvor den Europæiske og Amerikanske kontinentalplade mødes. Næste stop på turen er ved gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender kogende vand og damp op i 30 meters højde. Det bobler og koger overalt i dette termiske område, hvilket er en fascinerende oplevelse. Videre til Gullfoss, som er et imponerende vandfald. I dens vandtåge kan man ofte se en regnbue spejle sig. Vi har god tid til, at nyde de smukke omgivelser og vandfaldet. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

 

14. september: Hjemrejsen.  M

Formiddagen er på egen hånd, men rejselederen står til rådighed og viser gerne mere af Reykjavik. Vi flyver fra Keflavik kl. 16.15 med ankomst til Billund kl. 20.55 lokal tid. Fra Billund direkte med bus til Karup.

 

Rejsebetingelser

 

Prisændringer
Rejsebureauet kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 20 dage før afrejse. Rejsebureauet kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.

Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
Rejsebureauet anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager Rejsebureauet etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (18 personer). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. Rejsebureauet er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation. Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil Rejsebureauet gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer
Evt. manglende point er en sag mellem rejsedeltager og flyselskab.

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til Rejsebureauet.

Rejsebureauet formidler flybilletterne, men evt. kompensation pga. forsinkelse/aflysning er en sag mellem flyselskab og deltageren.

 

Pris per person i delt dobbeltværelse
6. september 2020 - 14. september 2020
18.695,00 kr.

Pris per person i enkeltværelse
6. september 2020 - 14. september 2020
23.655,00 kr.

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040