Island

på naturens vegne

VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 7 DAGE
PRIS 13.995,00 kr.

Island, på naturens vegne 3.–9. september 2018

 

Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen er gold og barsk, men samtidig også fascinerende levende og nærværende, når man står og skuer ud over en lava slette der forsvinder ud i horisonten.

I århundrede har Islændinge levet side om side med aktive vulkaner, en boblende undergrund og med Atlanterhavets rasen i deres baghave.
Og lige så nemt er det at blive betaget af Den Hemmelige Lagunes varme termiske vand,
ude under åben himmel med store træer og heste der græsser som din nærmeste nabo.

Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturen.

Læserklubben ved Herning Folkeblad, Midtjyllands avis og Sørens Rejser i samarbejde med OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island.

 

Tilmelding til rejsen. Kontakt venligst:

Læserklub Herning Folkeblad,                    Tlf: 96 26 37 57

Læserklub Midtjyllands Avis,                       Tlf: 87 22 84 69

Kjellerup, Sørens Rejser,                              Tlf: 86 88 18 17

 

Prisoversigt:

Pris per person i dobbeltværelse                DKK.  13.995,-

Pris per person i enkeltværelse                   DKK.  17.485,-

Rejseforsikring (Gouda superdækning)      DKK.       420,-

Afbestillingsforsikring (per person)             6% af prisen     

 

Rejsens pris inkluderer:

• Bus jf. rejsebeskrivelse til/ fra Billund
• Fly: Billund – Keflavik – Billund
• Overnatninger som beskrevet
• Morgenmad dagligt
• Oplevelser, Den Gyldne Cirkel
• Entre og håndklæder til den Hemmelige Lagune                         
• Oplevelse, Into the Glacier
• Sightseeing i Reykjavik
• Oplevelser på Vestmannaeyjar
• Jökulsarlon Glacier Lagoon
• Gletchertunge, Skogafoss og Seljalandsfoss
• Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 17. november 2017

 

Rejsens pris inkluderer ikke:

• Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen
• Personlige forsikringer

 

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav
og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

Program for rejsen

 

Før afrejsen:

Før afgangen fra Danmark mødes vi i august og gennemgår rejsen. Samtidig vil der være mulighed for at hilse på dine rejsefæller.

 

3.september: Ankomst & Reykjavik

Der er bustransport fra Kjellerup, Herning og Silkeborg til Billund. Nærmere følger omkring afgangstider.

Vi flyver fra Billund lufthavn kl. 14.40 med ankomst lokal tid kl. 15.30 til Islands lufthavn Keflavik.

Vi vil allerede nu have en god fornemmelse af den barske Islandske natur og termiske undergrund, området vi kører i er dækket af størknet lava.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel, efter et hurtigt check in på hotellet, går vi en tur i Reykjavik, en lille forsmag på sightseeing – til fods. Bemærk at værelserne er cirka 10 kvm.

Overnatning: Hotel Cabin 3 nætter

 

4.september: Den Gyldne Cirkel & Den hemmelige Lagune

Efter morgenmaden forlader vi hotellet. Dagens udflugtsmål er den gyldne cirkel. Første stop er ved Tingvellir sletten, stedet hvor de første Islændinge mødtes for at skabe deres parlament.

Næste stop på turen er ved gejseren Stokkur, der med få minutters mellemrum sender kogende vand og damp op i 30 meters højde. Det bobler og koger overalt i dette termiske område, hvilket er et fascinerende syn.

Videre til Gullfoss, der er et imponerende vandfald. I dens vandtåge kan man ofte se en regnbue spejle sig i. Her vil være god tid til at nyde synet.

Herefter fortsætter vi til ”Den hemmelige lagune”. Her kan vi bade og nyde det termiske varme vand. Husk venligst badetøj, håndklæder er bestilt.

Vi er hjemme sidst på eftermiddagen.

 

5. september: Into the Glacier & sightseeing Reykjavik til fods

Tæt på den lille by Husafell, er et af Islands nyeste attraktioner, vi skal køre på Langjökull gletcheren i en specialbygget bus og efterfølgende opleve en gletcher indefra.

Vi går ind i den menneskeskabte tunnel og befinder os nu inde i Europas næststørste gletcher.

Herinde kan vi nyde denne unikke oplevelse, medens vi hører om projektet og gletcherens historie.

Vi kører tilbage til Reykjavik.

Vi står af ved ved Hallgrimskirken, der er af flere udnævnt som en af verdens 50 smukkeste bygningsværker. Vi skal naturligvis se den både indefra og udefra. Der er ligeledes besøg ved Harpa, det flotte opera- og koncerthus, som huser Islands symfoniorkester og den islandske opera.

Vi kommer ind i Reykjaviks gamle bymidte med huse i alle farver. Undervejs krydrer rejselederen med sagaer og gode historier.

Tilbage ved hotellet, et hvil, inden vi sammen med rejselederen finder et sted at spise vores aftensmad.

 

6. september: Vestmannaøerne

Efter morgenmaden, tjekker vi ud, kører langs kysten til vort færgeleje, vi sejler til Vestmanna.

Vi bor på den største af de ialt 14 øer, der udgør Vestmannaøerne – nemlig øen Heimaey.

Mange kan sikkert huske det voldsomme vulkanudbrud, der næsten lagde øen øde i 1973. Vulkanen Eldfell er stadig varm og der kan bages brød på siderne af denne vulkan – tankevækkende.

I byen ser vi meget tydeligt, hvor skillelinjen gik til og vi skal også høre om øernes spændende historie med overfald af sørøvere, der kom så langt fra som Algeriet.

Dagens rundtur bringer os til fjeldet, hvor vi skal nyde synet af de mange fugle, er vi heldige kan vi se de sørgmodig udseende søpapegøjer.

De plejer at bringe smilet frem. Herefter kan man vælge enten at gå tilbage til hotellet, eller følge med bussen tilbage til hotellet.

Overnatning: Hotel Vestmannaeyjar  1 nat

 

7. september: Vestmanna - Jökulsarlon

Om formiddagen sejler vi tilbage til Island, hvor det første stop er ved den lille by Vik. Her vil vi gå en lille tur på stranden med det sorte sand. Sandet er farvet fra vulkanudbrud fra områdets vulkaner.

Vi fortsætter til Jökulsárlón Glacier Lagoon. Her vil være mulighed for, at gå en dejlig tur langs lagunen, der er fyldt med turkisblå isskulpturer. Sammen igen går vi ombord på et amfibie køretøj og den næste halve time, sejler vi rundt mellem disse isskulpturer, der er knækket af Europas største gletcher Vatnajökull.  Er vi lidt heldige kan vi se sæler, der dovent betragter os fra et lille isbjerg.

Vi bor på det nybyggede hotel helt ude i Lagoon området og i pagt med naturen, der er absolut intet andet end natur og ro.

Overnatning: Fosshotel Glacier Lagoon  1 nat

 

8.september: Jökulsarlon - Keflavik

Efter et godt morgenmåltid kører vi tilbage mod Keflavik og store naturoplevelser venter os.

Vores første stop er ved en gletcher tunge, der skærer sig ned gennem fjeldet og her kan vi nyde synet helt tæt på.

Vi skal også opleve det imponerende vandfald Skogafoss, hvor der er mulighed for, at følge stien til toppen af vandfaldet. Nogle få kilometer herfra stopper vi ved vandfaldet Seljalandsfoss.

Her kan man gå bagom, således at man står mellem klippevæggen og det brusende vand. En sjov og noget anderledes oplevelse.

Når vi fortsætter skal vi holde øje med højre side af vejen.  For med lidt held kan vi se vulkanen Hekla - muligvis den mest kendte af alle de islandske vulkaner.

Først på aftenen er vi fremme ved vores lufthavnshotel ved Keflavik lufthavn.

Overnatning: Aurora Star Lufthavnshotel  1 nat

 

9.september: Hjemrejsen

Det er tid til at sige farvel til Island for denne gang. Vi flyver fra Keflavik kl. 08.00 med ankomst til Billund kl. 12.45 lokal tid. Herefter hjemrejse med bus til tidligere nævnte byer.

 

Rejsebetingelser for Island rejsen

 

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 20 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt. Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
Our World A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren  skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted.

Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (20 personer). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation.

Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer
Evt. manglende point er en sag mellem rejsedeltager og flyselskab.

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

OurWorld A/S formidler flybilletterne, men evt. kompensation pga. forsinkelse/aflysning er en sag mellem flyselskab og deltageren.

 

Pris pr. person i dobbeltværelse
3. september 2018 - 9. september 2018
13.995,00 kr.

Pris pr. person i enkeltværelse
3. september 2018 - 9. september 2018
17.485,00 kr.

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040