VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 15 DAGE
PRIS 22.495,00 kr.

Rundrejse i Canada 1. – 15. oktober 2019

Ønsker du at deltage?

Forbehold for ledige pladser.

 

Se kort over rejsen og galleri nederst.

 

Med 8 gæster og 1 rejseleder

Canada – oplev storbyen Vancouver, tag med på hvaltur, oplev sneklædte bjerge, smukke bjergsøer, brusende floder og vandfald og kæmpe gletsjere.
Stift bekendtskab med de første pionerers barske liv, lær om indianernes liv samt få indblik i jernbanens betydning for bosættelse og landbrug i Vestcanada.
 
Storbystemning i Vancouver
Vi besøger kulturbyen Vancouver – Canadas svar på San Francisco – og Victoria på Vancouver Island, hvor I både kan se totempæle og nyde en traditionel smuk arkitektur og historiske bygninger.

 
Tæt på bjørne og hvaler
Siger du Canada, siger du også bjørne og hvaler. På hvaltur fra Vancouver Island er der gode muligheder for at se pukkelhvaler og spækhuggere. I kan også være heldige at se fx hvidsidemarsvin, sæler, oddere og hvidhovedede havørne. 
Bjørne er der mange af, både sorte og grizzlyer. På køreturen ind mod Rocky Mountains er chancerne gode for at møde disse prægtige dyr.

 
Rocky Mountains nationalparker med søer, floder og bjerge
De gigantiske snedækkede bjergtinder i de canadiske Rocky Mountains er så smukt og drømmeagtigt et landskab, at man næsten må knibe sig i armen for at forstå at, det ikke bare er en drøm. I kører ad den legendariske Icefield Parkway, som fører jer dybt ind i Canadian Rockies. Dette er en af verdens smukkeste køreture.

 

Herunder finder du mere om denne rejseform. Under program finder du rejsebeskrivelsen.

Pris per person i delt dobbeltværelse                                                  DKK.  22.495,-


Rejsens pris inkluderer:

•Fly Danmark – Vancouver/Calgary – Danmark.
•Alle kendte skatter og afgifter
•Sightseeing i Vancouver, Victoria, Banff, Jasper, Edmonton og Calgary
•Hvalsafari
•Alle færgeoverfarter
•Al transport i minibus
•Entré til nationalparker, Jasper NP, Banff NP og Yoho NP
•Entré til Butchart Gardens
•Entré til BC Forest Center
•Entré til Revelstoke Jernbanemuseum
•Entré til Reynolds – Alberta museum
•Dansk rejseleder i Canada
•Alle overnatninger på gode moteller og turistklassehoteller
•Morgenmad, alle dage


Rejsens pris inkluderer ikke:

•ETA (Elektronisk indrejsetilladelse)
•Europæiske sygdom- og afbestillingsforsikring
•Rejseforsikring
•Drikkevarer og måltider som ikke er nævnt i programmet samt personlige udgifter.
•Drikkepenge til hotelpersonale ( CA$ 20/person)
•Alt andet, som ikke er nævnt under afsnittet "prisen inkluderer"

 

Det praktiske:
Rejsen gennemføres ved 8 deltagere. I alt køres der ca. 3.000 km.

 

Rejseforsikring:
Det er en forudsætning for deltagelse, at man har en rejseforsikring som dækker i forhold til sygdom, lægebehandling, medicin, eventuel hjemtransport og andet som er relateret med sygdom og ulykke. I forhold til rejser udenfor Europa er man ikke dækket af den offentlige sygeforsikring, og skal derfor have ekstra dækning eller ny forsikring. Check med eksisterende rejseforsikring, hvad dækker den og hvad den ikke dækker.

 

Forbehold/ændringer:
Da rejsen sælges som en hel “pakke“, kan ændringer ikke foretages. Vær opmærksom på, at programmet er oplyst vejledende med forbehold for ændringer. Deltagerne bør være opmærksomme på, at rejsen afvikles i lande, hvor lokale naturkræfter og kulturelle forhold kan spille ind og have indflydelse på programmets afvikling. Rejselederen gør alt for at afvikle programmet i henhold til det oplyste, der kan opstå force majeure-situationer og forsinkelser, der kan medføre ændringer.

 

Visum:
Der kræves ikke visum til Canada for danske statsborgere. Der skal søges ETA, som er elektronisk indrejsetilladelse.  Pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdet.

 

Artikel om 8 personers rejse

Lille gruppe store oplevelser
Normalt tilbyder rejseselskaber oversøiske rejser til større grupper på 20 – 40 personer. Men der er et alternativ.
Rejsebureauet OurWorld A/S har gennem flere år haft succes med rejser til USA, Canada og Island, hvor der kun er plads til 8 deltagere.
Ideen er, at man tager det bedste fra den traditionelle grupperejse og tilføjer masser af fleksibilitet, impulsivitet og nærvær.

På tur i minibus
Udrejsen foregår som med andre oversøiske rejser med fly, men når man kommer frem til destinationen, står der ikke en stor bus med chauffør parat. I stedet skal rejselederen, der er chauffør på turen, hente den minibus med plads til 12 personer, der er reserveret.
Når formaliteterne omkring lejen er overstået, pakkes bilen og eventyret starter.
Som hovedregel tilbringes den første nat i den by, man ankommer til, da rejselederen skal være 100% frisk til de kommende dages spændende oplevelser.

Hovedruten og overnatningerne er bestilt, men resten er fleksibelt.
Naturligvis udnyttes den store erfaring rejsebureauet har med at tilrettelægge rejser, så man er sikker på at opleve de ting, der er ”et must” på turene. Men herudover er mulighederne åbne.
På en 8 personers rejse i foråret 2017 ønskede deltagerne fx at vandre rigtig meget, så når man kom til en seværdighed blev skoene snøret, og man vandrede ud i naturen og fik anderledes oplevelser.
I et andet tilfælde ønskede deltagerne at opleve både solopgang og solnedgang ved Grand Canyon, hvilket så også blev arrangeret.

Seværdigheder skal naturligvis besøges
Turen er tilrettelagt, så man kommer forbi de seværdigheder, der skal besøges. Men hvor der med store grupper for det meste er et forholdsvis stramt program, kan man med 8 personers gruppen være ret fleksibel med fordelingen af tiden og rute.
Hvis gruppen ønsker at køre af sted tidligt om morgenen, gør man det, og man behøver ikke være fremme ved næste hotel/motel til et bestemt tidspunkt.
Hvis der undervejs pludselig opstår mulighed for at opleve noget specielt og ikke planlagt, gør man det.
På en tilsvarende rejse i 2018 til Canada fik gruppen set 8 bjørne.
I et andet tilfælde havde en af deltagerne læst en artikel om en by i Utah med danske udvandrere, og da gruppen så tilfældigvis kørte forbi byen, blev man enige om at besøge byen. Det blev til et spændende besøg hos en af byens beboerne, som inviterede på både mad og drikke. Et møde med ”det autentiske USA”.
I et tredje tilfælde ville gruppen gerne besøge en vingård, hvilket så også lykkedes – endda med vinsmagning.

Frokost i det grønne
I rejsens pris er inkluderet overnatninger på hoteller/moteller og morgenmad. Hotellerne/motellerne ligger ikke altid i bycentrum, men ofte lidt mere naturskønt.
Ofte indtages morgenmaden på hotellet/motellet, men alternativt finder rejselederen en restaurant, hvor man får lokal morgenmad.
Frokosten indtages for det meste i det grønne, idet deltagerne ved turens start indskyder et mindre beløb i en fælles kasse, hvorefter turen lægges forbi et indkøbscenter, hvor deltagerne køber ind til frokosten. Det kan være salat, sandwich eller andre gode frokostting. Når man så er ved at være sulten, finder gruppen et passende sted at spise – gerne uden for de normale turiststeder.
Aftensmaden kan indtages på lokale restauranter, eller der købes en pizza eller der steges en bøf på det hotel/motel, man bor på.

Erfaringer med 8 personers rejser
Rejserne er anderledes, idet man er en lille gruppe, der skal kunne blive enige om, hvad man gerne vil. Man er i forholdsvis tæt kontakt med hinanden, og skal være parat til at give og modtage.
Bussen, man kører i, er en 12 personers minibus uden toilet. Der er altså mindre plads end i en 45 personers bus. Men fordelen med minibussen er, at den kan komme frem stort set over alt – også steder, hvor de store busser ikke kan og må køre. Det giver mulighed for at se og opleve steder, man normalt ikke kommer.

Erfaringerne fra de rejser, der har været gennemført med kun otte deltagere er særdeles gode. Indtil nu har vi ikke oplevet problemer, og deltagere i disse rejser har udtrykt stor tilfredshed med rejseformen.

 

I videoen herunder er der en præsentation af vogntypen vi bruger, bemærk venligst. Vognen har 12 sæder, men vi rejser med 8 gæster + rejseleder. Det giver os 3 ledige sæder og dermed mere plads til alle. Det er normalt en Ford Transit eller en Chevrolet Express vi kører i.

 

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

Program for rejsen

 

Før du læser rejsebeskrivelsen!

•På rejser til USA og Canada rejses der oftest i større grupper over 25 personer. Vi har på denne rejse valgt at lave det noget anderledes.
•Gruppens størrelse vil maksimalt være 8 personer + den danske rejseleder, som også vil være gruppens chauffør.
•Når gruppen er så lille, betyder det naturligvis, at rejselederen har bedre tid til at sørge for, at alle har det godt og får en masse informationer. Men det betyder også, at deltagerne bør møde op med det gode humør, så alle får en sjov og god rejse.
•Vi har vognen til rådighed hele vejen, så nedenstående er, hvad vi garanterer, I ser på rejsen, men herudover kommer der mange andre steder, hvor der er en stor grad af frihed til at tage på ekstra opdagelser. Rejselederen er der 100 % for dig og dine rejsefæller.
•Af hensyn til pladsen i vognen, skal vi bede deltagerne medbringe en ”blød” kuffert/taske. Foruden en lille rygsæk eller lignende som håndbagage.
•På rejsen er der inkluderet morgenmad, men ikke nødvendigvis på hoteller/moteller. Det er ofte hyggeligere at finde en ”Diner” på vejen, så vi spiser sammen med de lokale.
•Frokosten vil vi spise på lokale cafeteriaer, eller købe ind til en madpakke, som vi nyder et naturskønt sted.
•Aftensmaden kan indtages på egen hånd eller følg rejselederen til et fornuftigt spisested.
•Dette er ikke en luksusrejse, men det er en rejse, hvor du og dine rejsefæller får nogle oplevelser, som ikke findes andre steder.
VIGTIGT: Rejsen er ikke velegnet til dårlig gående og kørestolsbrugere. Hvis du er dårlig gående og vælger at tage med, så skal du være forberedt på at du nogle gange ikke kan deltage i gruppens gåture, men er nødt til at vente ved vognen.
•Hver deltager skal håndtere egen bagage, der er ikke bagageservice på overnatningsstederne.

 

(M) står for inklusiv morgenmad

 

Den 1. oktober
Danmark – Vancouver 
Afgang fra Kastrup, Aalborg eller Billund og med en mellemlanding undervejs brydes den lange flyvetur lidt. Forplejning om bord på den lange flyvning er inklusive. Ved ankomst til Vancouver møder I Mads, som er rejseleder på hele rundrejsen. Herfra tager vi direkte til vores hotel der er beliggende tæt på English Bay og Stanley park.

 Bemærk: Mads er rejse i forvejen så han står klar i lufthavnen med bilen, når du lander.

Den 2. oktober
Vancouver   (M)   60 kilometer
Sightseeing Vancouver: Vi starter dagen med at køre til Granville Island, hvor vi spiser morgenmad. Her er et kæmpe marked, hvor I kan proviantere frisk frugt med mere til de kommende dage. Vi skal også se den gamle bydel Gastown, Canada Place og byens store grønne park, Stanley Park med de flotte totempæle. Om eftermiddagen er der tid til at udforske videre på egen hånd i denne fascinerende by, eller hvis der er stemning for det, så laver vi en udflugt ud til det nordlige Vancouver. Her er der mulighed for et besøg ved Capilano Suspension Bridge eller en gondoltur op til Grouse Mountain. Disse 2 attraktioner er ikke inklusive i rejsens pris.

 

Den 3. oktober
Vancouver – Cowichan Bay   (M)  170 kilometer
Vi kører til færgelejet i Tsawwassen om morgenen, hvor vi efter ankomsten til Vancouver Island besøger vi den flotte blomsterpark Butchart Gardens. Herefter kører vi til Victoria, hovedstaden i British Columbia. I Victoria tager vi på byrundtur, inden vi fortsætter til hotellet, som ligger dejligt på Vancouver Islands østkyst

Aftenen er til fri disposition.

 

Den 4. oktober
Cowichan Bay   (M)  50 kilometer
I dag skal vi på en spændende hvaltur, hvor der er rig mulighed for at komme tæt på pukkelhvaler og spækhuggere, samt andet marineliv i farvandet mellem Vancouver Island og fastlandet.
Om eftermiddagen besøger vi det historiske BC Forest Museum i Duncan. Her findes den største samling skovværktøj og køretøjer fra tiden, hvor Vestcanada blev koloniseret. Kan vi nå det så kører vi forbi Qu’wutsun Kulturcenter og lærer lidt om indianernes kultur inden vi returnerer til hotellet.

 

Den 5. oktober
Cowichan Bay – Whistler   (M)  225 kilometer
Vi kører til Departure Bay, Nanaimo og sejler med færge til Horseshoe Bay. Herfra mod Whistler – en fantastisk tur på ”Sea to Sky Highway” langs Howie Sound, og et stop ved Brandywine Falls. I Whistler, der i 2010 sammen med Vancouver var værter for Vinter OL, er der en afslappet stemning med restauranter og barer for byens turister samt de godt 11.000 indbyggere.

Fik I ikke oplevet indianerhistorie i går, så er der rig mulighed for det ved Squamish Lil´Wat Cultural Center. Fælles for alle indianerne var en stor respekt for naturen. Man tog kun det, man skulle bruge fra træerne, og brugte alt fra de dyr, der blev slagtet. Dans og sang var og er en vigtig del hos Lil´Wat og Squamish stammerne, og de har levet side om side i over 10.000 år. Kulturcenteret fortæller deres historie.

 

Den 6. oktober
Whistler – Vernon   (M) 420 kilometer
En smuk køretur ad Duffy Lake Road, hvor vi her kører vi gennem et varieret og smukt landskab. Afhængig af vejret kan vi komme til at køre i tåge, regnvejr, solskin og endda igennem skyerne på denne smukke strækning over og gennem bjergene med træer, floder og søer på begge sider. Efter et par hårnålesving rammer vi igen civilisationen, hvor vi ellers har været uden butikker eller tankstationer de sidste 100 km. Vi fortsætter via Kamloops til Vernon, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Undervejs kigger vi ind forbi en af vingårdene i Canada, og hvis du har lyst, kan du tilkøbe en vinsmagning på stedet. Vi slutter dagen af med et besøg på en af områdets store gårdbutikker, som ligger i Okanagandalen.

 

Den 7. oktober
Vernon - Canmore   (M) 460 kilometer
Vi starter tidligt i dag, da vi senere på dagen skal stille urene en time frem, når vi kører ind i provinsen Alberta. Første stop er Craigellachie, hvor jernbanen tværs over Canada blev afsluttet. Herefter fortsætter vi til Revelstoke, hvor vi besøger et spændende jernbanemuseum. Her står et af de bedst bevarede damplokomotiver i verden.

Ikke langt fra Revelstoke møder vi nogle af de største træer, de canadiske Cedertræer, hvor vi går en lille tur.
Vi kører via Rogers Pass til Yoho National Park, hvor Canadas næsthøjeste vandfald, Takakkaw Falls ligger. På vej mod Canmore besøger vi Lake Louise, opkaldt efter Dronning Victorias 4. datter.

 

Den 8. oktober
Canmore og Banff  (M)  100 km
Vi bruger hele dagen på at udforske Banff Nationalpark. Først besøger vi Johnston Canyon, hvor vi vandrer en tur i den smukke kløft med flere vandfald. Er vejret flot medbringer vi frokost og spiser i det fri. Herfra kører vi til Banff, hvor der er fri i nogle timer til at nyde denne hyggelige bjergby på egen hånd.
Hvis der er stemning for en tur op med gondolbanen til Sulphur Mountain, så kan vi spise aftensmaden oppe på bjergsiden, inden vi returnerer til hotellet. (Gondolbane/aftenmad er ikke inklusive)

 

Den 9. oktober
Canmore -Sunwapta Falls  (M)  260 km
Dagens køretur er uden sammenligning en af verdens smukkeste. Bjerge, søer og gletsjere på alle sider. Peyto og Bow Lake er 2 meget smukke søer med næsten unaturlige turkisgrønne farver. Farven skyldes fint klippestøv fra gletsjernes smeltevand, som reflekterer blå og grønne farver. Søen Peyto ligger i 1860 meters højde, og den ses bedst fra Bow Summit, der er det højeste punkt på Icefield Parkway.
Ved Columbia Icefield er der mulighed for at tilkøbe en tur op på Athabasca Gletsjeren i specialbyggede køretøjer. Der er gode muligheder for at se hjorte, kronvildt, bjerggeder og måske en grizzlybjørn i dag.

Vores hotel ligger i Jasper Nationalpark ude i den vilde natur, tæt på flere smukke vandfald.

 

Den 10. oktober
Sunwapta Falls - Jasper National Park - Hinton   (M)  225 kilometer
Vi skal bruge det meste af dagen i Jasper Nationalpark. I Maligne Canyon tager vi på en vandretur langs den flotte kløft. Kløften er skabt af naturens kræfter og 1000’vis af års erosion. Videre herfra til Medicine Lake og Maligne Lake. Igen i dag er der gode muligheder for at se vilde dyr, hvilket ret beset ikke kan ske for tit. Der bliver også tid til at hygge sig på egen hånd i Jasper by inden vi kører østpå til den lille by Hinton.

 

Den 11. oktober
Hinton – Wetaskiwin  (M)  375 kilometer
Vi forlader nu Rocky Mountains og kører ud på prærien. I Edmonton, som er provinsen Albertas hovedstad, kigger vi nærmere på. Moderne arkitektur krydret med historie er det som beskriver byen bedst. Vi finder et godt sted at spise frokost, inden vi bruger eftermiddagen på det imponerende Reynolds Alberta Museum, som er en oplevelse med alle de flotte antikke biler, landbrugsmaskiner og fly. En sand rejse gennem de sidste 100 år i Alberta.

 

Den 12. oktober
Wetaskiwin - Okotoks  (M)  340 kilometer
Formiddagen kommer til at stå i landbrugets og danskere i Albertas tegn. Vi besøger et lokalt landbrug og hører mere om canadisk landbrug. Siden skal vi besøge det lille danske indvandrermuseum i byen Dickson. Der har været 2 primære indvandringsbølger fra Danmark til Canada, vi skal lære mere om den ene af dem.
Eftermiddagen bruger vi med sightseeing i Calgary, som engang var en støvet cowboyby, men i dag er en moderne storby, hvor Vinter OL blev afholdt i 1988.
Vi har valgt at overnatte i den hyggelige by Okotoks i stedet for at bo i den travle storby.

 

Den 13. oktober
Rundtur på prærien   (M)  350 kilometer
I dag besøger vi nok et landbrug, men denne gang langt større skala end i går. Her dyrker de over 4000 hektar og kører med de mest moderne maskiner. Vi kører også forbi, det lille samfund Dalum, som har tydelige rødder tilbage til Danmark. Frokost skal vi indtage på et historisk værtshus, Last Chance Saloon inden vi kører til Drumheller, hvor vi træder mange millioner år tilbage i tiden på Royal Tyrrell Dinosaur museum. Er interessen ikke til at lære om dinosaurer, så er der gode vandremuligheder i området.

 

Den 14. oktober  
Okotoks - Danmark  (M)  60 kilometer
Hjemrejsedag. Vi gør et stop på vej i lufthavnen ved at stort indkøbscenter, Cross Iron Mills i det nordlige Calgary. Her er der mulighed for at bruge de sidste dollars. En af verdens største jagt og friluftslivsbutikker med vandfald inde i butikken ligger her side om side med flere hundrede spændende butikker.

Fra Calgary starter hjemrejsen mod Danmark

 

Den 15. oktober
Ankomst Danmark efter et flyskifte.

 

Rejsebetingelser

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 14 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.
OurWorld forbeholder sig ret til at kurssikre relevante valutaer når der er sikret afrejse, herefter kan evt. kursfald ikke udløse lavere pris.

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.
Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

Afbestillingsforsikring
OurWorld A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.
Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje
eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager
OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (8). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation.

Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

Bonusprogrammer
Dette er en sag mellem deltager og flyselskab

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

 

Hvis dit fly bliver forsinket

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.
Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa. 

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:

• To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500
• Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500
• Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.
Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

Din ret til kompensation

Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om:

• Flyvninger på 1.500 km. eller kortere 250 EUR
• Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500 400 EUR
• Flyvninger over 3.500 km. uden for EU 600 EUR

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.
Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

 

Med ønsket om en god og rettidig flyvning

OurWorld A/S

 

Pris per person i delt dobbeltværelse
1. oktober 2019 - 15. oktober 2019
22.495,00 kr.

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040