VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 0 DAGE
PRIS
Bestilling Kontakt os

Seattle til Edmonton 14. - 25. september 2018

Med 8 gæster og 1 rejseleder

 

Den amerikanske forfatter E.A. Mills skrev i 1924 ”At bestige de Canadiske Rocky Mountains kan udvikle sig til en kærlighed for naturen, styrke påskønnelsen af den smukke udendørs verden, og sætte en i kontakt med det uendelige”.
Det er stadig denne åndeløse oplevelse man opnår, når man skuer ud over de enorme bjergkæder med snedækkede toppe, der står omkranset af dybe skove og gennemskåret af gletschere, der bliver til mægtige søer og rivende floder gennem polartundraen.
Disse enestående og næsten uberørte naturscenerier er målet for denne rejse.

Nederst finder du mere om denne rejseform. Under program finder du rejsebeskrivelsen.

 

Rejsen arrangeres i samarbejde med Læserklubben ved Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis

For tilmelding, kontakt venligst:

Læserklubben på telefon: 96 26 37 57 

 

Prisoversigt:

Pris per person i delt dobbeltværelse  DKK. 21.950,-

Tillæg for enkeltværelse er                     DKK.   5.965,-

 

Rejsens pris inkluderer:

• Afrejsemøde for tilmeldte deltagere
• Fly: Billund - Amsterdam - Seattle//Edmonton - Amsterdam - Billund
• Dansk Rejseleder/chauffør fra Billund til og med Edmonton
• Overnatninger på turistklasse hoteller/moteller
• Morgenmad dagligt
• Entre til Capilano Suspension Bridge
• Entre til Nationalparker
• Køretur på Athabasha gletcheren
• Entre til ”Head Smashed In Buffalo Jump”
• Entre til Royal Tyrell museum
• Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg 


Rejsens pris inkluderer ikke:

• Drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen
• Drikkepenge i forbindelse med måltider
• Personlige forsikringer
• Indrejsetilladelse til Canada og USA, forvent en samlet udgift på cirka DKK. 140,-

 

Artikel om denne rejseform, skrevet af Simon Kirk

Lille gruppe store oplevelser
Normalt tilbyder rejseselskaber oversøiske rejser til større grupper på 20 – 50 personer. Men der er et alternativ.
Rejsebureauet OurWorld A/S har gennem flere år haft succes med ture til USA, Canada og Island, hvor der kun er plads til 8 deltagere.
Ideen er, at man tager det bedste fra den traditionelle grupperejse og tilføjer masser af fleksibilitet, impulsivitet og nærvær.

På tur i minibus
Udrejsen foregår som med andre oversøiske rejser med fly, men når man kommer frem til destinationen, står der ikke en stor bus med chauffør parat. I stedet skal rejselederen, der er chauffør på turen, hente den minibus med plads til 12 personer, der er reserveret.
Når formaliteterne omkring lejen er overstået, pakkes bilen og eventyret starter.
Som hovedregel tilbringes den første nat i den by, man ankommer til, da rejselederen skal være 100% frisk til de kommende dages spændende oplevelser.

Hovedruten og overnatningerne er bestilt, men resten er fleksibelt.
Naturligvis udnyttes den store erfaring vi har med at tilrettelægge rejser, så man er sikker på at opleve de ting, der er ”et must” på turene. Men herudover er mulighederne åbne.
På en 8 personers rejse i foråret 2017 ønskede deltagerne fx at vandre rigtig meget, så når man kom til en seværdighed blev skoene snøret, og man vandrede ud i naturen og fik anderledes oplevelser.
I et andet tilfælde ønskede deltagerne at opleve både solopgang og solnedgang ved Grand Canyon, hvilket så også blev arrangeret.

Seværdigheder skal naturligvis besøges
Turen er tilrettelagt, så man kommer forbi de seværdigheder, der skal besøges. Men hvor der med store grupper for det meste er et forholdsvis stramt program, kan man med 8 personers gruppen være ret fleksibel med fordelingen af tiden og rute.
Hvis gruppen ønsker at køre af sted tidligt om morgenen, gør man det, og man behøver ikke være fremme ved næste hotel/motel til et bestemt tidspunkt.
Hvis der undervejs pludselig opstår mulighed for at opleve noget specielt og ikke planlagt, gør man det. På en rejse i Canada fik gruppen pludselig mulighed for at komme tæt på en grizzle – bjørn. Det var så stor en oplevelse, at der gik et par timer med det.
I et andet tilfælde havde en af deltagerne læst en artikel om en by i Utah med danske udvandrere, og da gruppen så tilfældigvis kørte forbi byen, blev man enige om at besøge byen. Det blev til et spændende besøg hos en af byens beboerne, som inviterede på både mad og drikke. Et møde med ”det autentiske USA”.
I et tredje tilfælde ville gruppen gerne besøge en vingård, hvilket så også lykkedes – endda med vinsmagning.

Frokost i det grønne
I rejsens pris er inkluderet overnatninger på hoteller/moteller og morgenmad. Hotellerne/motellerne ligge ikke altid i bycentrum, men ofte lidt mere naturskønt.
Ofte indtages morgenmaden på hotellet/motellet, men alternativt forsøger rejselederen at finde en restaurant, hvor man får lokal morgenmad.
Frokosten indtages for det meste i det grønne, idet deltagerne ved turens start indskyder et mindre beløb i en fælles kasse, hvorefter turen lægges forbi et indkøbscenter, hvor deltagerne køber ind til frokosten. Det kan være salat, sandwich eller andre gode frokostting. Når man så er ved at være sulten, finder gruppen et passende sted at spise – gerne uden for de normale turiststeder.
Aftensmaden kan indtages på lokale restauranter, men somme tiden købes der en pizza eller der steges en bøf på det hotel/motel, man bor på.


Erfaringer med 8 personers rejser
Rejserne er anderledes, idet man er en lille gruppe, der skal kunne blive enige om, hvad man gerne vil. Man er i forholdsvis tæt kontakt med hinanden, og skal være parat til at give og modtage.
Bussen, man kører i, er en 12 personers minibus uden toilet. Der er altså mindre plads end i en 50 personers bus. Men fordelen med minibussen er, at den kan kommer frem stort set over alt – også steder, hvor de store busser ikke kan og må køre. Det giver mulighed for at se og opleve steder, man normalt ikke kommer.

Erfaringerne fra de rejser, der har været gennemført med kun otte deltagere er særdeles gode. Indtil nu har vi ikke oplevet problemer, og deltagere i disse rejser har udtrykt stor tilfredshed med rejseformen.

I videoen herunder er der en præsentation af vogntypen vi bruger, bemærk venligst. Vognen har 12 sæder, men vi rejser med 8 gæster + rejseleder. Det giver os 3 ledige sæder og dermed mere plads til alle.

Program for rejsen

 

Bemærk venligst: Hvis du trykker på tekst med farvet baggrund, åbnes et link til en hjemmeside.

 

Alle tilmeldte deltagere inviteres til et informationsmøde før afrejsen. Udover en gennemgang af praktiske informationer er der naturligvis mulighed for, at hilse på de øvrige deltagere.

 

14. september: Billund - Seattle
Vi flyver fra Billund via Amsterdam til Seattle i staten Washington i USA. Efter ankomsten sidst på formiddagen lokal tid henter vi vognen, der bliver vores transportmiddel de kommende dage.
Vi bruger eftermiddagen på at se nærmere på Seattle ”downtown”.
Først på aftenen er vi fremme ved vores hotel lidt nord for Seattle.

 

15. september: Seattle - Vancouver
Efter at have krydset grænsen til Canada er vi fremme i Vancouver. Vi starter besøget i Vancouver ved den længste hængebro i verden - Capilano suspension bridge og ser skoven fra træ tophøjde.
Vi oplever lidt mere af den nordvestlige del af Vancouver, før vi kører til vores hotel.

 

 

16. september: Vancouver
Det mest karakteristiske ved Vancouver er de smukke sneklædte bjergtinder, der nærmest omkranser byen – ligegyldigt hvor man befinder sig, er der en helt betagende udsigt.
På en tur rundt i byen besøger vi bl.a. den gamle bydel Gastown og ikke mindst Stanley Park, som er kendt for sine mange totempæle.
Om eftermiddagen er der plads til, at man på egen hånd kan opleve nye ting eller måske uddybe nogle af formiddagens oplevelser.

 

17. september: Vancouver - 100 mile House
Lidt nord for Vancouver kommer vi til Whistler. Byen og området er et kendt skisportssted og var vært for vinter OL i 2010. Byens smukke beliggenhed gør den også meget attraktiv som feriested om sommeren. Vi ser nærmere på området før vi fortsætter.
Gennem et nærmest eventyragtigt landskab går det nu mod 100 mile House. Vi passerer bl.a. byen Lillooet, der med sine 13 saloons er et velbesøgt sted af omegnens cowboys på en fridag.

 

18. september: 100 mile House - Jasper
Dagens første stop bliver ved den imponerende Wells Gray Provenciel Park, der med sine over 540.000 hektar vildnis ligger i Nord Cariboo Mountains. Wells Gray Provenciel Park er den tredje største og en af de mest spektakulære naturparker i British Columbia. Parken har bl.a. en del vandfald, og vi skal opleve et par af dem.

 

 

Efter at have nydt den smukke natur, fortsætter vi til vores hotel i Jasper inde i Rocky Mountains.

 

19. september: Jasper
Vi har en hel dag til at udforske Jasper og den smukke natur. Med lidt held kan vi opleve bjørne i området.

 

 

20. september: Jasper - Banff området
Endnu en dag fuld af højdepunkter. Vi vil opleve talrige smukke bjergsøer, evig sne på toppen af bjergene og noget af dyrelivet i Rocky Mountains. Vi kører på en af de smukkeste panoramaveje i verden: Icefields Parkway.
Dagens højdepunkt kunne blive køreturen på Athabasha Gletcheren i en special bygget bus.

Der vil ligeledes være mulighed for at gå en tur på gletcheren.
På vejen ned mod Banff besøger vi endnu et fantastisk sted, nemlig Lake Louise, der ligger smukt omkranset af høje sneklædte bjerge

 

 

Fremme i Banff bor vi her

 

21. september: Banff området
Efter morgenmaden kører vi på tur i The Rockies. Der gøres et stop ved den grønne sø Lake Moraine, vi ser Bow-vandfaldet og kører på Tunnel Mountain Drive. Der bliver også tid til at nyde byen Banff, og hvis man har lyst, kan man tage med rejselederen på en gondoltur til toppen af Sulphur-bjerget for at nyde panoramaudsigten over området. Så kan det ikke blive meget smukkere.
Hvis der er stemning for det, vil vi om aftenen bestille bord på den legendariske Wild Bills Saloon. Det er som at træde ind i en bar for 100 år siden – for her er ægte cowboys & girls. Efter at have nydt et solidt måltid spilles der op til twostep dance til country & western musik.

 

22. september: Banff området - Lethbridge
I dag bevæger vi os tilbage i tiden - nærmere bestemt til tiden, hvor den oprindelige
befolkning levede i pagt med naturen. En tid, hvor gigantiske flokke af bisonokser græssede på den endeløse prærie.

Prærie - indianernes livsgrundlag hang uløseligt sammen med bisonokserne. Men deres primitive jagtredskaber vanskeliggjorde jagt af de store dyr. Løsningen var at jage flokke af bisonokser ud over en klippekant. Dette sted hedder ”Head-Smashed-In-Buffalo-Jump”. Vi skal se, høre og opleve dette spændende sted, som er på UNESCOs verdensarvliste.
Efter at have givet os god tid i museet, kører vi videre til Lethbridge, hvor vi overnatter.

 

 

23. september: Lethbridge - Drumheller
Efter morgenmaden kører vi over prærien til Drumheller. Dermed bevæger vi os endnu længere tilbage i tiden - til dengang, hvor dinosaurerne var på jorden. Området ved Drumheller er stedet, hvor man har fundet flest rester af dinosaurer. Der forskes og udgraves stadigvæk i området.
Vi bruger eftermiddagen på at udforske Royal Tyrell museum, hvor vi kan få et spændende indblik i tiden, da dinosaurerne levede på jorden.

 

24. september: Edmonton afrejse
Vi kører til Edmonton, hvorfra rejsen mod Billund starter.

 

25. september: Billund
Ankomst til Billund efter et flyskifte.

 

 

Rejsebetingelser

 

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 14 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.
OurWorld forbeholder sig ret til at kurssikre relevante valutaer når der er sikret afrejse, herefter kan evt. kursfald ikke udløse lavere pris.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.
Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
OurWorld A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.
Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager
OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (8). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation.

Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer
Dette er en sag mellem deltager og flyselskab

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

 

Hvis dit fly bliver forsinket

 

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.
Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa. 

 

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:
• To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500
• Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500
• Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500

 

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.
Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

 

Din ret til kompensation
Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om:
• Flyvninger på 1.500 km. eller kortere 250 EUR
• Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500 400 EUR
• Flyvninger over 3.500 km. uden for EU 600 EUR

 

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.
Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

 

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

 

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

 

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040