VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 0 DAGE
PRIS
Bestilling Kontakt os

Oplev Fabelagtige skønne Island

 

Når man som rejsende står og skuer ud over den golde og uendelige lavaslette, er man vidne til en natur, der på en og samme måde er barsk men også fascinerende, levende og nærværende.

I århundrede har Islændinge levet side om side med aktive vulkaner, en boblende termisk undergrund med Atlanterhavets rasen i deres baghave.

Men Island er også et land bygget på fortællinger om vikingerne og alfer der bor i klipperne, til det moderne samfund landet er i dag – bygget på respekt for historien og traditioner. Her kan man nyde Den Hemmelige Lagunes varme termiske vand, restauranter med nytænkning af den islandske madkunst og et vejrlig der fordrer en varm påklædning.

 

Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til Island

 

Prisoversigt

Pris per person i dobbeltværelse                                                 DKK.   11.695,-

Pris per person i enkeltværelser                                                  DKK.   13.265,-

 

Prisen er baseret på minimum 20 tilmeldinger.

 

Forsikringer: kontroller venligst egne forsikringer/IDA forsikring.

 

Ourworld A/S modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende.

Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

 

Hvad er inkluderet i rejsens pris?

Prisen inkluderer:

✅ Fly: København - Keflavik, Island // København

✅ Dansk rejseleder på hele rejsen

✅ 5 overnatninger på Fosshotel Baron i Reykjavik

✅ 5 x morgenmad

✅ Sightseeing i Reykjavik

✅ Hvalsafari, 3 timer

✅ Rundvisning og frokost på Friedheimar

✅ Rundvisning Geothermal Energy Exhibition

✅ Entré og håndklæde, Den Blå Lagune

✅ Den Blå Lagune, 1 drink

✅ Daglige udflugter som beskrevet

✅ Færge og bustur til Vestmanna

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 1.juli 2022

 

Klik her for info om rejsen

Klik her for at se program for rejsen

Klik her for at læse Rejsebetingelserne

 

Se kort over rejsen og galleri herunder.

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

 

 

 

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

 

 

 

 

Før du læser rejsebeskrivelsen!

✔️ Bemærk venligst: Vejret på Island kan være omskiftelig, erfaringsmæssigt ved vi at vejret kan påvirke færgeoverfarten til vestmannaøerne.

✔️ Derfor forbeholder vi os retten til at ændre, hvilket tidspunkt på rejsen vi kommer til Vestmanna.

✔️ Derfor er det vigtigt at du ikke planlægger egne aktiviteter uden at drøfte det med OurWorld A/S.

✔️ OurWorld A/S er medlem af den danske rejsegarantifond og overholder Udenrigsministeriets rejsevejledninger samt
pakkerejselovens regler om evt. aflysninger af rejser.

 

 

Program for rejsen

Dag 1: Afrejse fra København                

Du møder din rejseleder i Københavns lufthavn,

Der er afrejse fra Københavns lufthavn kl. 14.10 med ankomst lokal tid kl. 15.25 til Islands lufthavn Keflavik. Efter vi har fået udleveret bagagen fortsætter vi til Reykjavik.

Når vi har fået udleveret værelserne er der mulighed for at følge rejselederen på en gåtur i nærområdet i Reykjavik.

 

Seljalands vandfaldet

 

Dag 2: Sydkysten og Vestmanna

Efter morgenmaden forlader vi Reykjavik og kører mod Vestmanna øerne, men før vi sejler over til hovedøen skal vi bl.a. opleve Seljalands vand-faldet, her kan man gå bagom vandfaldet, således at man står mellem klippen og vandfaldet, hvilket er en imponerende og anderledes oplevelse.

Fremme på Vestmanna, skal vi ud at opleve denne forunderlige ø. Mange kan sikkert huske det voldsomme vulkanudbrud, der næsten lagde øen øde i 1973. Vulkanen Eldfell er stadig varm og der kan bages brød på siderne af denne vulkan – tankevækkende.

I byen ser vi meget tydeligt, hvor lava skillelinjen går til og vi skal også høre om øernes spændende historie med overfald af sørøvere, der kom så langt fra som Algeriet.

Rundtur bringer os til fjeldet, hvor vi kan være heldige at nyde synet af de mange fugle, især de sørgmodig udseende søpapegøjer plejer, at bringe smilet frem.

Vi forlader øen hen på eftermiddagen og kører til Reykjavik.

 

Dag 3: Reykjavik byrundtur & hvalsafari

Vi skal på rundtur til byens seværdigheder, hvor dagens første stop er ved Perlan.

Perlan er 6 store vandtårne, der rummede byens reservoirs for varmt vand. I dag er det en udstillingshal med en restaurant samt en udsigtsplatform, hvorfra man kan nyde synet over byen, Atlanterhavet samt de omkransende bjerge.

Næste stop er ved Hallgrimskirken, der er af flere udnævnt som en af verdens 50 smukkeste bygningsværker. Vi skal naturligvis se den både indefra og udefra. Der er ligeledes besøg ved Fiskerihavnen og operahuset.

Vi slutter ved havnen, hvor vi har en times tid til at få finde et lille sted og få frokost. Havneområdet tilbyder flere gode muligheder.

 

Efter frokost mødes vi på det aftalte sted ved kajen sammen med rejselederen. Vi skal på hvalsafari ca. 3 timer i havet udfor Reykjavik. Vi kan låne varme vandsikre overalls på båden. Efter interessante timer på havet, er det tid at vende tilbage til hotellet.

Om aftenen kan du finde et sted at spise din aftensmad, eller du kan, som de andre dage følge med rejselederen til et udmærket spisested.

 

Gullfoss vandfaldet

 

Dag 4: Den Gyldne Cirkel, tomater, gejser & Gullfoss

Efter morgenmaden forlader vi hotellet. Dagens udflugtsmål er den gyldne cirkel. Første stop er ved Thingvellir sletten, stedet hvor de første islændinge mødtes for at skabe deres parlament.

Turen går nu til drivhusene hos Friedheimar. Her dyrkes tomater i kæmpedrivhuse, som i dag er en levevej for mange. Vi får en rundvisning og en forklaring på, hvordan naturen benyttes til at skaffe lys og varme til drivhusene, naturligvis skal vi smage deres fantastiske tomatsuppe.

I 1995 købte Knut og Helena Friðheimar en ejendom, hvor de havde besluttet sig til at sammenvæve de erhverv, de havde uddannet sig i, nemlig ridning og havearbejde. Der var to drivhuse og en stor tom beboelsesejendom. De byggede yderligere 1.174 kvadratmeter drivhuse.

Efterfølgende besluttede de helårsdyrkning af tomater, installere belysning og byggede et nyt 1.000 kvadratmeter drivhus. Det interessante er, hvordan de benytter naturens kræfter til belysning og varme.

De har udvidet havecentret med 60%, og der er bygget et besøgscenter op i drivhusene. De har yderligere udviklet en produktlinje og mad souvenirs lavet af tomater og agurker. Hver uge skal 10.000 planter trimmes og plukkes.

 

Næste stop på turen er ved gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender kogende vand og damp op i 30 meters højde.

Det bobler og koger overalt i dette termiske område, hvilket er et fascinerende syn. Videre til Gullfoss, der er et imponerende vandfald.

Der løber ca. 100 kubikmeter vand igennem vandfaldet hvert sekund. Der har tidligere været planer om at udnytte vandfaldet i et elektricitetsværk, men de planer er nu opgivet, og vandfaldet er blevet fredet.

I dens vandtåge kan man ofte se en regnbue spejle sig i. Her vil være god tid til at nyde synet, før vi returnerer til Reykjavik.

 

Dag 5: Geothermal Energy Exhibition, Blå Lagune & kontinentalplader

Hellisheiði-kraftværket er det tredje største geotermiske kraftværk i verden.

Geotermisk Park ON kan rumme en bred vifte af aktiviteter, der har til formål at udnytte produkterne på Hellisheidi Geotermisk Kraftværk ansvarligt og miljøvenligt og skabe værdi. Disse er for eksempel løsninger til at skabe værdi fra den kuldioxid, der kommer op med den geotermiske damp. Dermed reduceres de direkte drivhusgasemissioner, og kuldioxid anvendes i andre produkter såsom vegetabilske afgrøder, læskedrikke og miljøvenlige brændstoffer.

Vi får en lille rundvisning, herefter er der tid til at se nærmere på udstillingen på egen hånd.

 

Den Blå Lagune, er kendt for dens meget smukke blå farve, består af nogle damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, omgivet af lavasten og sorte sandstrande, beliggende på halvøen Reykjanes ved Grindavík.

I det indhegnede område holdes temperaturen på konstant 37-39°. Vandet har et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, og badning skulle være godt mod psoriasis.

Her har vi afsat god tid til at bade i lagunen og tage muddermaske på fra leret i bunden.

 

Inden hjemturen, skal vi opleve Miðlína også kendt som broen over kontinentalpladerne. Når vi står et bestemt sted på broen har vi den ene fod på den Euroasiatiske kontinentalplade og den anden fod på den Amerikanske kontinentalplade.

Efter denne oplevelse fortsætter vi til Reykjavik.

 

Den Blå Lagune

 

Dag 6: Hjemrejsen

Efter morgenmaden, er der lidt tid på egen hånd, til at nyde omgivelserne, inden vi kører mod lufthavnen sidst på formiddagen.

Fremme ved lufthavnen er det tid til at forlade Island for denne gang.

Vi flyver fra Keflavik kl. 10.35, med ankomst til København kl.15.45 lokal tid.

 

 

Rejsebetingelser

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 14 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.

OurWorld forbeholder sig ret til at kurssikre relevante valutaer når der er sikret afrejse, herefter kan evt. kursfald ikke udløse lavere pris.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.

Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
OurWorld A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager

OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted.

Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (20). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation.

Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer
Dette er en sag mellem deltager og flyselskab

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

 

 

Hvis dit fly bliver forsinket

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.

Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa.

 

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:

 

To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500
Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500
Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500
 

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.

Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

 

Din ret til kompensation
Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om: 

 

Flyvninger på 1.500 km. eller kortere                            250 EURO
Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500                          400 EURO
Flyvninger over 3.500 km. uden for EU                         600 EURO

 

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.

Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

 

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende.

Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

 

Med ønsket om en god og rettidig flyvning

OurWorld A/S

Hvad er inkluderet i prisen?

 

 

Prisen inkluderer:

✅ Fly: København – Keflavik – København

✅ Overnatninger som beskrevet i programmet

✅ Morgenmad dagligt

✅ Oplevelser, Den Gyldne Cirkel

✅ Entré og håndklæder til den Hemmelige Lagune                        

✅ Sightseeing i Reykjavik

✅ Oplevelser, på Vestmannaeyjar

✅ Jökulsárlón, Glacier Lagoon

✅ Gletsjertunge, Skógafoss og Seljalandsfoss

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 8. juni 2021

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040