VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 0 DAGE
PRIS
Bestilling Kontakt os

Skotland – natur og kultur

  

Mange tænker Edinburgh Tattoo og whisky, når de tænker på Skotland. Naturligvis skal vi besøge landets smukke og charmerende by, Edinburgh, men også på rundtur i højlandet, hvor Loch Ness uhyret måske bor.

Vi skal besøge også den fascinerende ø, Isle of Skye, samt smage på whisky og sejle på en af de kendte lochs (søer)

 

Tag med på denne fantastiske rundrejse i Skotland, hvor vi får et indblik i byernes charme, skotternes kultur og historie og store naturoplevelser.

 

 

 

Prisoversigt

Pris per person i dobbeltværelse                                                 DKK.  12.975,-

Pris per person i enkeltværelser                                                  DKK.  15.775,-

 

Afbestillingsforsikring (per person)                                             8% af prisen     

Rejseforsikring (Gouda superdækning)                                      Spørg OurWorld

 

Ourworld A/S modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende.

Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

 

Hvad er inkluderet i rejsens pris?

Prisen inkluderer:

✅ Fly: Billund - Edinburgh - Billund

✅ Overnatninger på turistklassehoteller

✅ Transport i Skotland som beskrevet

✅ Halvpension, morgenmad- og middag alle dage, undtaget middag dag 2 i Edinburgh

✅ Entré til Rosslyn Chapel

✅ Entré til Edinburgh Castle

✅ Oplevelse, Edradour Whisky Distillery, inkl. rundvisning og smagsprøve

✅ Oplevelse, Highland Folk museum

✅ Oplevelse, Leault Farm – hyrdehundenes arbejde

✅ Sejltur, Loch Lomond (ca. 1 time)

✅ Besøg ved The Falkirk Wheel

✅ Dansk talende rejseleder på hele rejsen

 

Klik her for at se program for rejsen

Klik her for at læse Rejsebetingelserne

 

Se kort over rejsen, og galleri herunder.

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt herover

❌ Sygdomsafbestilling

❌ Rejseforsikring

 

 

 

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

 

 

  

 

Program for rejsen

 

Maj: Afrejsemøde

Alle deltagere inviteres til et afrejsemøde, hvor vi gennemgår praktiske detaljer om rejsen.

 

1: juni: Billund - Edinburgh

Vi mødes i Billund lufthavn, hvorfra vi flyver kl. 06.00 via Amsterdam til Edinburgh, vi ankommer lokaltid kl. 08.25.

Når vi har fået udleveret vores bagage, skal vi på en lille bustur. Vi starter med at køre lidt syd for Edinburgh til Rosslyn Chapel, der er kendt fra Dan Browns roman ”Da Vinci mysteriet”. Det er et smukt gammelt kapel bygget i sandsten, med fine mosaik vinduer. Her får vi mulighed for at se stedet selv og høre spændende fortællinger.

Derefter kører vi ind til Edinburgh og får en lille panoramatur i bussen, inden vi ankommer til vores hotel. Vi bor meget centralt, i gåafstand til byens seværdigheder.

Overnatning: Ibis Edinburgh Centre South Bridge, 2 nætter

Se hotellet her Ibis Edinburgh Centre South Bridge

 

2. juni: Edinburgh

Efter morgenmaden er det tid til sightseeing i Edinburgh til fods, turen starter på toppen ved Edinburgh Castle, som har en god udsigt over byen. Vi besøger slottet, inden vi bevæger os ned ad The Royal Mile, som er den gamle kongevej, der går fra slottet til Holyrood Palace, kongefamiliens residens. Vejen ned gennem Castlehill er omgivet af små brostensbelagte gader, som indbyder til at gå på opdagelse.

På vejen mod Holyrood passeres St. Giles Cathedral, som vi naturligvis også skal nyde. Vi går derefter til Parlamentsbygningen, som vi besøger inden vi tager til Holyrood Palace og Park. Her er der mulighed for en rundtur i de kongelige gemakker (mod entre) eller en spadseretur i det store parkområde.

Fra Holyrood Palace er der kun en kort gåtur op til Calton Hill, hvorfra vi får en flot udsigt over Edinburgh fra en anden vinkel, inden vi bevæger os ned mod bymidten og nyder resten af dagen på egen hånd.

 

Edinburgh

 

3.juni: Edinburgh - Strathpeffer

Vi forlader Edinburgh efter morgenmaden og kører nordpå, vi bevæger os op i højlandet. Udover at nyde den barske og smukke natur, skal vi bl.a. besøge Edradour Distillery, Skotlands mindste traditionelle destilleri. Vi får en rundvisning og skal naturligvis have en smagsprøve af deres Single Malt Whisky.

Vi fortsætter til den hyggelige by, Newtonmore. Her skal vi opleve Highland Folk museum. Stedet kan sammenlignes med Hjerl Hede. Her er opført over 30 bygninger, her kan vi opleve, hvordan livet var i højlandet fra år 1700 til 1900.

Lidt længere nordpå ligger Leault Farm, som vi også skal aflægge et besøg og se, hvordan de opdrætter hyrdehunde. De demonstrerer hundenes kunnen, hvilket er meget fascinerende. 

Vi afslutter dagen i Strathpeffer. Byen er en kurby beliggende i det nordlige højland omgivet af skovklædte bakker. Hotellet ligger centralt, i gåafstand finder man bl.a. Strathpeffer Pump Room, som var et af Europas mest berømte spa komplekser i slut 1800-tallet, start 1900-tallet, her kom de mest velhavende for at drikke vand fra brøndene, som angiveligt skulle have helbredende virkning. Pump Room og dets tilstødende haver er blevet omhyggeligt restaureret for at genskabe stilen og atmosfæren fra den victorianske æra.

Entré til Pump Room er ikke inkluderet.

Overnatning: The Ben Wyvis Hotel, 1 nat

Se hotellet her The Ben Wyvis Hotel

 

4. juni: Strathpeffer - Fort William

Vi kører mod syd langs Loch Ness, som er Skotlands næststørste og mest berømte sø. Om vi ser ”Nessie”er nok tvivlsomt, men vi vil nyde den smukke køretur langs søen.

Når vi kommer til bunden af Loch Ness, stopper vi i den hyggelige by Fort Augustus. Her kan vi både nyde byen og dens smukke natur. Det er også her vi har afslutningen på Caledonian Canal. Kanalen forbinder Loch Ness og Loch Oich.

Vi afslutter dagen i Fort William. Fort William er smukt beliggende ved foden af Ben Nevis, der er Storbritanniens højeste bjerg.

Vi bor tæt på søen, så er der mulighed for at nyde både naturen og byen. Når vi har fået vores værelser, går vi en tur over til togstationen, muligvis kan vi se togstammen kendt fra Harry Potter filmene – The Jacobite Steam Train.

Overnatning: Imperial Hotel Fort William, 2 nætter

Se hotellet her Imperial Hotel Fort William

 

5.juni: Isle of Skye

Vi forlader hotellet efter et tidligt morgenmåltid. Dagens udflugt går til den smukke ø Isle of Skye, der både er kendt for sin storslåede natur og sit rige dyreliv. Første stop er Eilean Donan Castle, hvor vi skal se slottets herskabelige stuer.

Der er mulighed for at købe en kop kaffe i slottets café, som herefter kan nydes i de charmerende omgivelser. Vi kører videre over Bridge of Lochlash, hvor vi får lov at se den smukke og barske natur på vej til den lille by Portree. Byen er bygget rundt om den naturlige havn og er et godt stop til at nyde frokosten.

Hen på eftermiddagen skal vi med færge fra byen Armadale til Mallaig, hvorfra vi kører tilbage mod hotellet. På vejen kommer vi forbi Glenfinnan viadukten, den ikoniske jernbaneviadukt, hvor vi måske er heldige at se det gamle damplokomotiv, The Jacobite Steam Train, på skinnerne.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Fort William.

 

Eilean Donan Castle

 

6.juni: Fort William - Stirling

Fra Fort William kører vi sydpå og passerer Loch Linnhe, og vi kører videre igennem Glencoe, hvor vi stopper og strækker benene på en lille vandretur i den betagende skotske natur. Det er forståeligt, at store film som f.eks. Bravehart og Harry Potter, er optaget i dette område.

Fremme ved Skotlands største sø, Loch Lomond, vil vi gøre stop og tage på et lille cruise, hvor vi kan nyde naturen og udsigten over vandet, bjergene og The Trossaachs National Park, der omkranser søen.

Der er mange gode små og store vandreruter i området, så hvis tiden tillader det, vil vi bruge lidt tid på en af disse dejlige ruter.

Dagen slutter ved vores sidste hotel i Stirling området.

Overnatning: The Golden Lion, 1 nat

Se hotellet her The Golden Lion

 

7. juni: Stirling - og hjemrejse til Billund

Efter et godt morgenmåltid forlader vi vores hotel. Vi skal nå at have de sidste indtryk med, inden turen går hjemad igen.

Vi gør stop ved det imponerende slusesystem Falkirk Wheel, denne unikke roterende sluse løfter eller sænker bådene 24 meter mellem Forth & Clyde kanal og Union kanalen.

Vi er fremme ved Edinburgh Lufthavn midt på eftermiddagen.

Der er afgang kl. 17.25, efter et flyskifte i Amsterdam, ankommer vi til Billund kl. 22.45.

 

 

Rejsebetingelser

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 14 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.

OurWorld forbeholder sig ret til at kurssikre relevante valutaer når der er sikret afrejse, herefter kan evt. kursfald ikke udløse lavere pris.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.

Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
OurWorld A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager

OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted.

Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (20). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation.

Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer
Dette er en sag mellem deltager og flyselskab

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

 

 

Hvis dit fly bliver forsinket

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.

Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa.

 

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:

 

To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500
Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500
Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500
 

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.

Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

 

Din ret til kompensation
Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om: 

 

Flyvninger på 1.500 km. eller kortere                            250 EURO
Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500                          400 EURO
Flyvninger over 3.500 km. uden for EU                         600 EURO

 

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.

Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

 

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende.

Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

 

Med ønsket om en god og rettidig flyvning

OurWorld A/S

 

Hvad er inkluderet i prisen?

 

 

Prisen inkluderer:

✅ Fly: København – Keflavik – København

✅ Overnatninger som beskrevet i programmet

✅ Morgenmad dagligt

✅ Oplevelser, Den Gyldne Cirkel

✅ Entré og håndklæder til den Hemmelige Lagune                        

✅ Sightseeing i Reykjavik

✅ Oplevelser, på Vestmannaeyjar

✅ Jökulsárlón, Glacier Lagoon

✅ Gletsjertunge, Skógafoss og Seljalandsfoss

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 8. juni 2021

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

Har du spørgsmål?

Helle Krogh Dahl

Telefon: 97425040