VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 0 DAGE
PRIS
Bestilling Kontakt os

Grønland er de store kontrasters land

 

Naturen og det vilde dyreliv, isen og det hjertevarme folk. Grønland favner bredt og tager imod dig med åbne arme og storslåede oplevelser.

Mange af os kender sikkert lidt til den grønlandske opdagelsesrejsende og antropolog Knud Rasmussen i 1921 forlod han Grønland for at drage på hans femte og mest ambitiøse Thule-ekspedition.

Det var en tre år lang hundeslæde-ekspedition på tværs af Arktiske Canada og Alaska til det østlige Sibirien.

 

Læserklubben ved Herning Folkeblad, Midtjyllands avis og Skive Folkeblad i samarbejde med OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere denne rejse til Grønland.

Vi kombinerer to af de mest unikke steder i Grønland. Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og fortsæt rejsen til Diskobugtens hjerte og isbjergenes hovedstad Ilulissat. Byen ligger ved den berømte Isfjord, hvor du kan opleve kæmpe isbjerge.

 

Prisoversigt for medlemmer af avisernes Læserklub, kontakt venligst Læserklubben på 96 26 37 57

Pris per person i delt dobbeltværelse                                                DKK.  31.995,-

Pris per person i enkeltværelser                                                         DKK.  34.995,-

Tillæg for superior værelser med udsigt til isbugten                       DKK.    1.800,-

Afbestillingsforsikring (per person)                                                     6% af prisen     

 

Hvad er inkluderet i rejsens pris? 

Prisen inkluderer:

✅ Transport fra Jylland til København og retur

✅ Fly: København - Grønland og retur

✅ Rejseleder på hele rejsen

✅ Overnatninger som beskrevet:
       1 nat i København, 1 nat i Kangerlussuaq, 6 nætter i Ilulissat

✅ Morgenmad dagligt

✅ Aftensmad, 13. og 14. september eksklusiv drikkevarer

✅ 5 timers tur til Indlandsisen med bus

✅ Guidet vandretur i Ilulissat

✅ Sejltur mellem isbjergene

✅ Besøg ved slædehunde

✅ Besøg ved isfjordscenteret

✅ Besøg ved Sermermiut

✅ Sejltur mellem isbjergene

✅ Heldagstur til Eqi gletsjeren

✅ Dagstur til Oqaatsut med frokost eksklusiv drikkevarer

✅ En dag på egen hånd, eller følg rejselederen på en vandretur

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 01. november 2021

 

Klik her for at se program for rejsen

Klik her for at læse Rejsebetingelserne

 

Se kort over rejsen og galleri herunder.

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

 

 

 

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

 

 

 

 

Program for rejsen

 

Før afrejsen

Før afgangen fra Danmark mødes vi i august og gennemgår rejsen. Samtidig vil der være mulighed for at hilse på dine rejsefæller.

 

12. september: Jylland til København

Vi kører med tog til København, fremme i København har vi en overnatning så vi er klar til rejsen mod Grønland.

 

13. september: København - Grønland

Vi flyver med Air Greenland kl. 10.00, vi lander i Kangerlussuaq kl. 10.40 - lokal tid.

Vi starter oplevelserne umiddelbart efter ankomsten.

Kangerlussuaq er kendt for sin nemme adgang til Indlandsisen, vi kører i 4-hjultrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved Indlandsisen passerer vi Russell gletsjeren og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen – en unik oplevelse.

Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der chance for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster.

Tilbage i Kangerlussuaq har vi tid på vores værelser, før vi mødes igen og kører til Roklubben, hvor vi spiser en 2-retters middag.

Overnatning: Hotel Kangerlussuaq

 

Bugten ud for Ilulissat

 

14. september: Kangerlussuaq - Ilulissat

Efter morgenmaden flyver vi mod Ilulissat kl. 09.30 med ankomst kl. 10.15.

Ilulissat – Jakobshavn blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. Ilulissat betyder ”Isfjelde”.

Fremme ved hotellet får vi opbevaret bagagen indtil værelserne er klar. Vi starter med en byrundtur til fods i Ilulissat, Turen er med fokus på byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen.

Vi stopper flere steder undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen, sælgerne på ”brættet” og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Tilbage ved hotellet er der tid på egen hånd før vi mødes til en 2-retters middag.

Overnatning: Hotel Arctic

 

15. september: Ilulissat

Årligt strømmer der mere end 48 km³ is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.

Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem og giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Vi skal naturligvis have denne oplevelse med, derfor går vi ombord i en båd og sejler rundt mellem isbjergene.

I september er der stadig nogle hvaler i området, så med lidt held får vi den oplevelse med på dagens sejltur.

 

16. september: Ilulissat

Efter morgenmaden skal vi opleve nogle af de omkring 1800 slædehunde der findes i Ilulissat. Hundene bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem isfjorden og Ilulissat og her kommer moderne motorkraft som snescooter til kort overfor det 2000 år gamle transportmiddel, hundeslæden.

Vi skal opleve fodringen af et spand hunde hvor der må ses, føles, røres og ikke mindst høres når op til 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

 

Herefter fortsætter vi til det nybyggede Ilulissat Isfjordscenter. Isfjordscentret der åbnede i juli 2021 er et besøgs- og formidlingscenter, der gennem udstillingen “Fortællingen om is”, gør besøgende klogere på historien om is, kulturen på og omkring isfjorden og klimaforandringerne. Isfjordscenterets udstilling er baseret på forskning og forskningsresultater og skal fortælle om områdets unikke natur- og kulturhistorie.

Når vi forlader isfjordscenteret skal vi opleve den forladte boplads – Sermermiut. Her bosatte de første mennesker sig for 4000 år siden. Herefter er der mulighed for at følge rejselederen tilbage til hotellet, eller se nærmere på området på egen hånd.

 

Indlandsis gå tur

 

17. september: Heldagstur til Egi gletsjeren

I dag skal vi på en heldagstur med skib.

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende.

Turen går nordpå langs kysten. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. En heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

 

Bemærk venligst.

Der er chancer for at vi kan se nordlys, hver dag vil rejselederen undersøge muligheden. Hvis der er gode chancer vil alle blive informeret og interesserede kan gå med ud for at se om vi er heldige.

 

18. september: Dagstur til Oqaatsut

I dag skal vi besøge og opleve den lille bygd der er beliggende cirka 20 kilometer nord for Ilulissat. Turen foregår med båd.

Når vi ankommer til Oqaatsut skal vi på opdagelse i bygden, vi skal blandt andet se skolen, kirken og fiskefabrikken. Derudover skal vi naturligvis høre om livet i en lille bygd, samfundet og historien som en tidligere hvalfangerbygd.

Rundturen slutter ved en lille restaurant hvor der serveres frokost lavet af lokale råvarer.

Efter frokost er der mulighed for at vandre i området, eller blot sidde og nyde stilheden i de magiske og uforglemmelige omgivelser.

Efter cirka 7 timer er vi tilbage i Ilulissat.

 

Oqaatsut

 

19. september: Ilulissat

En dag på egen hånd. Rejselederen står selvfølgelig til rådighed, hvis du har lyst til at prøve noget specielt f.eks. en fisketur, flyvetur eller andet, så vil det være muligt i dag.

Midt på formiddagen tager rejselederen interesserede med på en gåtur i fjeldene og langs isfjorden. Det første stop vil være ved brugsen hvor vi køber nogle sandwich og andre forsyninger med før vi begiver os afsted.

Forvent at det tager cirka 4-5 timer, før vi er tilbage på hotellet igen.

 

20. september: Ilulissat – Jylland

Vi forlader Grønland i dag, efter ankomsten til København ved 21-tiden står bussen klar og vi kører tilbage til Jylland.

 

 

Rejsebetingelser

Prisændringer
Rejsebureauet kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 20 dage før afrejse. Rejsebureauet kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10%. Såfremt dette sker, kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.

Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
Rejsebureauet anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager Rejsebureauet etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (18 personer). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. Rejsebureauet er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation. Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil Rejsebureauet gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer
Evt. manglende point er en sag mellem rejsedeltager og flyselskab.

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til Rejsebureauet.

Rejsebureauet formidler flybilletterne, men evt. kompensation pga. forsinkelse/aflysning er en sag mellem flyselskab og deltageren.

 

 

Hvis dit fly bliver forsinket

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.

Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa.

 

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:

• To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500

• Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500

• Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500

 

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.

Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

 

Din ret til kompensation
Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om: 

• Flyvninger på 1.500 km. eller kortere                                                 250 EUR

• Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500                                               400 EUR

• Flyvninger over 3.500 km. uden for EU                                               600 EUR

 

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.

Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

 

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

 

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

 

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

 

Med ønsket om en god og rettidig flyvning

OurWorld A/S

 

Hvad er inkluderet i prisen?

 

 

Prisen inkluderer:

✅ Fly: København – Keflavik – København

✅ Overnatninger som beskrevet i programmet

✅ Morgenmad dagligt

✅ Oplevelser, Den Gyldne Cirkel

✅ Entré og håndklæder til den Hemmelige Lagune                        

✅ Sightseeing i Reykjavik

✅ Oplevelser, på Vestmannaeyjar

✅ Jökulsárlón, Glacier Lagoon

✅ Gletsjertunge, Skógafoss og Seljalandsfoss

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 8. juni 2021

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040