VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 0 DAGE
PRIS
Bestilling Kontakt os

Vestlige Canada Med Vancouver Island 8. – 19. maj 2020

REJSEN ER UDSOLGT, MEN DET ER MULIGT AT KOMME PÅ VENTELISTE.

Rejsen laves i samarbejde med Læserklubberne ved Herning Folkeblad og Midtjyllands avis.
Tilmelding til rejsen skal foregå ved Læserklubben på telefon 96 26 37 57.

Den amerikanske forfatter E.A. Mills skrev i 1924 ”At bestige de Canadiske Rocky Mountains kan udvikle sig til en kærlighed for naturen, styrke påskønnelsen af den smukke udendørs verden, og sætte en i kontakt med det uendelige”.
Det er stadig denne åndeløse oplevelse man opnår, når man skuer ud over de enorme bjergkæder med snedækkede toppe, der står omkranset af dybe skove og gennemskåret af gletsjere, der bliver til mægtige søer og rivende floder gennem polartundraen.
Disse enestående og næsten uberørte naturscenerier er målet for denne rejse.

Alle tilmeldte deltagere inviteres til et informationsmøde før afrejsen.
Udover en gennemgang af praktiske informationer er der naturligvis mulighed for, at hilse på de øvrige deltagere.

 

Herunder finder du mere om denne rejseform. Under program finder du rejsebeskrivelsen.

 

Prisoversigt med abonnement:

Pris per person i delt dobbeltværelse:    DKK. 21.950,-

Pris per person i enkeltværelse:               DKK. 28.750,-

 

Prisoversigt uden abonnement:

Pris per person i delt dobbeltværelse:    DKK. 22.450,-

Pris per person i enkeltværelse:               DKK. 29.450,-

 


Rejsens pris inkluderer:

• Fly: Billund - Amsterdam – Seattle // Amsterdam - Billund
• Dansk Rejseleder/chauffør på hele rejsen
• Overnatninger på turistklasse hoteller/moteller
• Morgenmad dagligt
• Hvalsafari ved Tofino
• Entre til Nationalparker
• Køretur på Athabasa gletcheren
• Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg


Rejsens pris inkluderer ikke:

• Drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen
• Drikkepenge i forbindelse med måltider
• Personlige forsikringer
• Valgfrie udflugter
• Indrejsetilladelse til Canada og USA for Danske statsborgere, forvent en samlet udgift på cirka DKK. 140,-

 

Artikel om 8 personers rejse

Lille gruppe store oplevelser
Normalt tilbyder rejseselskaber oversøiske rejser til større grupper på 20 – 40 personer. Men der er et alternativ.
Rejsebureauet OurWorld A/S har gennem flere år haft succes med rejser til USA, Canada og Island, hvor der kun er plads til 8 deltagere.
Ideen er, at man tager det bedste fra den traditionelle grupperejse og tilføjer masser af fleksibilitet, impulsivitet og nærvær.

På tur i minibus
Udrejsen foregår som med andre oversøiske rejser med fly, men når man kommer frem til destinationen, står der ikke en stor bus med chauffør parat. I stedet skal rejselederen, der er chauffør på turen, hente den minibus med plads til 12 personer, der er reserveret.
Når formaliteterne omkring lejen er overstået, pakkes bilen og eventyret starter.
Som hovedregel tilbringes den første nat i den by, man ankommer til, da rejselederen skal være 100% frisk til de kommende dages spændende oplevelser.

Hovedruten og overnatningerne er bestilt, men resten er fleksibelt.
Naturligvis udnyttes den store erfaring rejsebureauet har med at tilrettelægge rejser, så man er sikker på at opleve de ting, der er ”et must” på turene. Men herudover er mulighederne åbne.
På en 8 personers rejse i foråret 2017 ønskede deltagerne fx at vandre rigtig meget, så når man kom til en seværdighed blev skoene snøret, og man vandrede ud i naturen og fik anderledes oplevelser.
I et andet tilfælde ønskede deltagerne at opleve både solopgang og solnedgang ved Grand Canyon, hvilket så også blev arrangeret.

Seværdigheder skal naturligvis besøges
Turen er tilrettelagt, så man kommer forbi de seværdigheder, der skal besøges. Men hvor der med store grupper for det meste er et forholdsvis stramt program, kan man med 8 personers gruppen være ret fleksibel med fordelingen af tiden og rute.
Hvis gruppen ønsker at køre af sted tidligt om morgenen, gør man det, og man behøver ikke være fremme ved næste hotel/motel til et bestemt tidspunkt.
Hvis der undervejs pludselig opstår mulighed for at opleve noget specielt og ikke planlagt, gør man det.
På en tilsvarende rejse i 2018 til Canada fik gruppen set 8 bjørne.
I et andet tilfælde havde en af deltagerne læst en artikel om en by i Utah med danske udvandrere, og da gruppen så tilfældigvis kørte forbi byen, blev man enige om at besøge byen. Det blev til et spændende besøg hos en af byens beboerne, som inviterede på både mad og drikke. Et møde med ”det autentiske USA”.
I et tredje tilfælde ville gruppen gerne besøge en vingård, hvilket så også lykkedes – endda med vinsmagning.

Frokost i det grønne
I rejsens pris er inkluderet overnatninger på hoteller/moteller og morgenmad. Hotellerne/motellerne ligger ikke altid i bycentrum, men ofte lidt mere naturskønt.
Ofte indtages morgenmaden på hotellet/motellet, men alternativt finder rejselederen en restaurant, hvor man får lokal morgenmad.
Frokosten indtages for det meste i det grønne, idet deltagerne ved turens start indskyder et mindre beløb i en fælles kasse, hvorefter turen lægges forbi et indkøbscenter, hvor deltagerne køber ind til frokosten. Det kan være salat, sandwich eller andre gode frokostting. Når man så er ved at være sulten, finder gruppen et passende sted at spise – gerne uden for de normale turiststeder.
Aftensmaden kan indtages på lokale restauranter, eller der købes en pizza eller der steges en bøf på det hotel/motel, man bor på.

Erfaringer med 8 personers rejser
Rejserne er anderledes, idet man er en lille gruppe, der skal kunne blive enige om, hvad man gerne vil. Man er i forholdsvis tæt kontakt med hinanden, og skal være parat til at give og modtage.
Bussen, man kører i, er en 12 personers minibus uden toilet. Der er altså mindre plads end i en 45 personers bus. Men fordelen med minibussen er, at den kan komme frem stort set over alt – også steder, hvor de store busser ikke kan og må køre. Det giver mulighed for at se og opleve steder, man normalt ikke kommer.

Erfaringerne fra de rejser, der har været gennemført med kun otte deltagere er særdeles gode. Indtil nu har vi ikke oplevet problemer, og deltagere i disse rejser har udtrykt stor tilfredshed med rejseformen.

 

 

I videoen herunder er der en præsentation af vogntypen vi bruger, bemærk venligst. Vognen har 12 sæder, men vi rejser med 8 gæster + rejseleder. Det giver os 3 ledige sæder og dermed mere plads til alle.

 
Se kort over rejsen og galleri herunder.

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

Program for rejsen

 

Før du læser rejsebeskrivelsen!

•På rejser til USA og Canada rejses der oftest i større grupper over 25 personer. Vi har på denne rejse valgt at lave det noget anderledes.
•Gruppens størrelse vil maksimalt være 8 personer + den danske rejseleder, som også vil være gruppens chauffør.
•Når gruppen er så lille, betyder det naturligvis, at rejselederen har bedre tid til at sørge for, at alle har det godt og får en masse informationer. Men det betyder også, at deltagerne bør møde op med det gode humør, så alle får en sjov og god rejse.
•Vi har vognen til rådighed hele vejen, så nedenstående er, hvad vi garanterer, I ser på rejsen, men herudover kommer der mange andre steder, hvor der er en stor grad af frihed til at tage på ekstra opdagelser. Rejselederen er der 100% for dig og dine rejsefæller.
•Af hensyn til pladsen i vognen, skal vi bede deltagerne medbringe en ”blød” kuffert/taske. Foruden en lille rygsæk eller lignende som håndbagage.
•På rejsen er der inkluderet morgenmad, men ikke nødvendigvis på hoteller/moteller. Det er ofte hyggeligere at finde en ”Diner” på vejen, så vi spiser sammen med de lokale.
•Frokosten vil vi spise på lokale cafeteriaer, eller købe ind til en madpakke, som vi nyder et naturskønt sted.
•Aftensmaden kan indtages på egen hånd eller følg rejselederen til et fornuftigt spisested.
•Dette er ikke en luksusrejse, men det er en rejse, hvor du og dine rejsefæller får nogle oplevelser, som ikke findes andre steder.
VIGTIGT: Rejsen er ikke velegnet til dårlig gående og kørestolsbrugere. Hvis du er dårlig gående og vælger at tage med, så skal du være forberedt på at du nogle gange ikke kan deltage i gruppens gåture, men er nødt til at vente ved vognen.
•Hver deltager skal håndtere egen bagage, der er ikke bagageservice på overnatningsstederne.

 

Bemærk venligst: Hvis du trykker på tekst med farvet baggrund, åbnes et link til en hjemmeside.

 

08. maj: Billund - Port Angeles
Vi flyver fra Billund via Amsterdam til Seattle i staten Washington i USA. Efter ankomsten sidst på formiddagen lokal tid henter vi den 12 personers minibus, der bliver vores transportmiddel de kommende dage.

Vi bruger eftermiddagen på en flot køretur fra lufthavnen via Seattle til Port Angeles - området, der ligger på kanten af Olympic Park nordvest for Seattle.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel.

Overnatning: Uptown Inn

 

Videoen herunder er fra 2019 rejsen, god fornøjelse.

 

09. maj: Port Angeles - Port Alberni
Vi sejler over til Vancouver Island. Sejlturen gennem Juan de Fuca strædet er en oplevelse i sig selv, og når vi kører af færgen, er vi i Canada.

Byen Victoria, der er hovedstad i provinsen British Columbia, kaldes også for ”The Garden City”, og den er med sine fantastiske parker og mange flotte bygninger meget anderledes end andre byer i det vestlige Canada.

Efter besøget i Victoria fortsætter vi turen nordpå. Kort før vi er fremme ved vores hotel i Port Alberni sidst på eftermiddagen, skal vi se nogle gigantiske 800 år gamle træer i Cathedral Grove. Vi bor to nætter i Port Alberni.

Overnatning: Hospitality Inn

 

10. maj: Tofino
Hvert år passerer et stort antal hvaler forbi Vancouver Island, når de migrerer fra syd mod nord. Et af de bedste steder at se disse hvaler er i Tofino på vestkysten af Vancouver Island, hvorfra vi i dag skal på en ca. 3 timers lang hvaltur. Spækhuggere, gråhvaler og pukkelhvaler ses på forskellige tidspunkter, og chancerne for at komme på tæt hold af dem er absolut til stede her.
Hvis vi er heldige, ser vi måske en sortbjørn på vejen til/fra Tofino.

 

11. maj: Tofino - Kamloops
Vi forlader Vancouver Island og sejler over Strait of Georgia til fastlandet. Havnen Horseshoe Bay ligger lidt nord for Vancouver, og herfra kører vi til Kamloops. Vejen hedder Sea to Sky Highway og vi kører fra havet op i højderne, hvor bjergene rejser sig majestætisk med snehvide tinder. Vi gør holdt ved bl.a. Brandywine vandfaldet og OL- byen, Whistler, før vi ankommer til Kamloops.

Overnatning: Super 8 Kamloops

 

12. maj: Kamloops - Jasper
Dagens mål er Jasper, som er hovedbyen i Jasper Nationalpark. Turen går ad Yellowhead Highway, hvor vi bl.a. kommer forbi Mt. Robson, som med sine 3954 meter er det højeste punkt i Rocky Mountains. Pashøjden er 1131 meter, og når vi når den, kører vi ind i provinsen Alberta.

Jasper National Park er ¼ af Danmarks størrelse, og i 1984 blev den udpeget til verdensarv.
Bjergtoppene når op i over 3.000 meters højde, og det højeste bjerg er Mount Columbia med en højde på 3.782 meter. Det laveste punkt ligger 985 meter over havet. Parken er hjemsted for et stort og varieret

dyreliv med bl.a. tykhornsfår, snegeder, virginiahjorte, hjorte, elge, ulve, pumaer samt ikke mindst sorte og brune bjørne.

Overnatning: Jasper Inn & Suites

 

13. maj: Jasper - Banff
Endnu en dag fuld af højdepunkter, hvor vi vil opleve smukke bjergsøer, vandfald, evig sne på toppen af bjergene og noget af dyrelivet i Rocky Mountains. Vi kører på en af de smukkeste panoramaveje i verden: Icefields Parkway. Dagens højdepunkt bliver en køretur på Athabasca Glacier i en speciel bygget bus. Vi står af på selve gletsjeren og får den sjældne oplevelse at gå på den.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Banff, hvor vi bor to nætter.

Overnatning: Bow View Lodge I Banff

 

14. maj: Banff
Vi bruger dagen på at udforske Banff Nationalpark. Først besøger vi Johnston Canyon, hvor vi vandrer en tur i den smukke kløft med flere vandfald. Er vejret flot medbringer vi frokost og spiser i det fri. Herfra ser I nærmere på Banff, hvor vi bl.a. skal opleve Bow Falls.

Hvis der er stemning for en tur op med gondolbanen til Sulphur Mountain, så kan vi spise aftensmaden oppe på bjergsiden, inden vi returnerer til hotellet. (Gondolbane/aftensmad er ikke inklusive)

 

15. maj: Banff - Lake Louise - Vernon
Efter morgenmaden kører vi til Lake Louise, der er kendt for sin grønne farve. Søen, der er 2 km lang og 0,5 km bred, ligger smukt indrammet af sneklædte bjerge, som når op i 3500 meters højde. Ved søen ligger det imponerende Fairmont Hotel, som blev bygget af Canadian Pacific Railway som et feriested for togturister for mere end 100 år siden. Hotellet er beliggende i 2135 meters højde.

Vi forlader herefter Banff National Park og kører via byerne Golden og Revelstoke til Vernon. Undervejs gør vi naturligvis holdt ved de seværdigheder, der er.

Overnatning: Holiday Inn Vernon

 

16. maj: Vernon - Vancouver
Landskabet skifter hele tiden karakter, når vi i dag kører mod Vancouver. I området ved Okanagan-søen dyrker man vin, mens man ved Kelowna har nogle af Canadas bedste skiområder. Ja, kontrasterne er store.

Inden vi når frem til Vancouver gør vi holdt ved Coquihalla Canyon og Bridal Veil Falls.

Vancouver består af flere byer der er bygget sammen, vi bor i Burnaby. Herfra kører vi på opdagelse.

Overnatning: Accent Inns Burnaby

 

17. maj: Vancouver
Det mest karakteristiske ved Vancouver er de smukke sneklædte bjergtinder, der nærmestomkranser byen. Ligegyldigt hvor man befinder sig, er der en helt betagende udsigt.
På tur rundt i byen besøger vi bl.a. den gamle bydel Gastown og ikke mindst Stanley Park, som er kendt for sine mange totempæle. Om eftermiddagen er der plads til, at man på egen hånd kan opleve byen eller måske uddybe nogle af formiddagens oplevelser.

 

18. maj: Vancouver - Seattle
Vi forlader Vancouver og kører tilbage til Seattle, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver til Danmark.

 

19. maj: Billund
Efter et flyskifte i Amsterdam er vi tilbage i Billund igen først på aftenen.

 

Rejsebetingelser

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 14 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.
OurWorld forbeholder sig ret til at kurssikre relevante valutaer når der er sikret afrejse, herefter kan evt. kursfald ikke udløse lavere pris.

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.
Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

Afbestillingsforsikring
OurWorld A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.
Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje
eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager
OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (8). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation.

Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

Bonusprogrammer
Dette er en sag mellem deltager og flyselskab

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

 

Hvis dit fly bliver forsinket

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.
Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa. 

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:

• To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500
• Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500
• Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.
Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

Din ret til kompensation

Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om:

• Flyvninger på 1.500 km. eller kortere 250 EUR
• Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500 400 EUR
• Flyvninger over 3.500 km. uden for EU 600 EUR

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.
Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

 

Med ønsket om en god og rettidig flyvning

OurWorld A/S

 

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040