Indrejse i USA

Majestætiske bjerge i Rocky Mountains. Pulserende metropoler som New York og Los Angeles. Endeløse sletter i Midwest og solbeskinnede strande i Florida. USA er et land af kontraster, der byder på en rigdom af oplevelser, som ikke uden grund tiltrækker rejsende fra hele verden. Ikke mindst os i Danmark.

Men inden du pakker kufferten og begiver dig ud på dit amerikanske eventyr, er der nogle nødvendige dokumenter og praktiske informationer, du skal være opmærksom på. 

 

Husk at søge om ESTA

Som dansk turist, der er på vej til USA's mangfoldige landskaber, skal du huske at søge om ESTA. Det er en elektronisk forhåndsgodkendelse, der er nødvendig for indrejse i USA - faktisk også selvom du bare mellemlander på amerikansk jord på vej til en anden rejse. 


ESTA-ansøgningen skal være sendt afsted senest 72 timer før din afrejse. Men et godt tip er at gøre det så snart, du har booket din rejse. På den måde kan du tjekke status for din ansøgning og se godkendelsen online. Godkendelsen tikker som regel ind inden for et par dage. 


Proceduren foretages på ESTAs officielle hjemmeside. Her kan du også læse mere om vigtige oplysninger fra de amerikanske myndigheder.  

 

Visum til USA

Mens ESTA er tilstrækkeligt for de fleste danske statsborgere, vil der være situationer, hvor et turistvisum er nødvendigt. Du vil skulle ansøge om et visum, hvis du:

  • Planlægger en ferie i USA, der strækker sig over mere end 90 dage

  • Har planer om at studere i USA

  • Har intentioner om at arbejde i USA

  • Har en fortid med strafbare handlinger

  • Tidligere har fået afslag på en ESTA- eller visumansøgning

  • Har rejst i lande som Irak, Iran, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen efter 1. marts 2011. Du kan dog være undtaget, hvis du har rejst i tjenstligt øjemed – for eksempel hvis har været udsendt med det danske militær. For information om dette henvises til Visa Waiver Program.

Ansøgningen om visum, og alle spørgsmål vedrørende indrejse i USA, skal rettes til den amerikanske ambassade i København.

 

Tjek udløbsdatoen for dit pas

Når du rejser til USA, skal du have et gyldigt pas i hele den periode, du opholder dig i landet. Passets udløbsdato må altså ikke udløbe mens du er på din rejse. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at mange flyselskaber kræver, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder ud over din planlagte hjemrejsedato. Tjek derfor altid dit pas' udløbsdato, inden du bestiller din rejse.

 

Hvad med valuta?

Den officielle valuta i USA er den amerikanske dollar ($).

Du kan veksle penge hjemmefra, men det er ofte mere fordelagtigt at veksle penge, når du er ankommet til USA. Vær opmærksom på, at vekselkontorer i lufthavne og turistområder ofte har højere gebyrer. Overvej i stedet at bruge lokale banker eller pengeautomater for at få den bedste kurs.

Det er også værd at bemærke, at USA er et land, hvor kreditkort er meget udbredt. De fleste steder accepterer kreditkort som betalingsmiddel, og det kan ofte være mere sikkert og bekvemt end at bære kontanter. Sørg dog altid for at have et par dollars i kontanter på dig til småudgifter eller i tilfælde af, at kortet ikke accepteres.


4 forskellige tidszoner 

USA er et stort land, der strækker sig over flere tidszoner. Fra Atlanterhavets østkyst til Stillehavets vestkyst er der i alt fire tidszoner: Eastern, Central, Mountain og Pacific. Hvis du for eksempel rejser fra Danmark til New York (Eastern Time Zone), kan du forvente en tidsforskel på 6 timer. Hvis din destination er Los Angeles (Pacific Time Zone), skal du indstille dig på en tidsforskel på 9 timer.

 

Find din rejse hos OurWorld

Drømmer du om en rejse til USA? Hos OurWorld har vi mange fantastiske rejser. Både til USA, men også for eksempel til forskellige destinationer i Asien og Europa. Så book din rejse til USA eller andre lande igennem OurWorld.


Kontakt os, hvis du har brug for hjælp, så vil vi med glæde hjælpe dig videre på dit næste eventyr.