VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 8 DAGE
PRIS 30.995,00 kr.

Grønland

2. - 9. Oktober2024

 

Grønland er de store kontrasters land Naturen og det vilde dyreliv, isen og det hjertevarme folk Grønland favner bredt og tager imod dig med åbne arme og storslåede oplevelser.

Mange af os kender sikkert lidt til den grønlandske opdagelsesrejsende og antropolog Knud Rasmussen i 1921 forlod han Grønland for at drage på hans femte og mest ambitiøse Thule-ekspedition.

Det var en tre år lang hundeslæde-ekspedition på tværs af Arktiske Canada og Alaska til det østlige Sibirien.

 

 

Tilmelding til Ourworld på telefon 97 42 50 40 eller mail til info@ourworld.dk

 

Prisoversigt

Pris per person i delt dobbeltværelse                                                  DKK.      30.995,-

Pris per person dobbeltværelse med havudsigt                                DKK.       32.435,-

Pris per person i enkeltværelse                                                             DKK.      33.270,-

Pris per person enkeltværelse med bugtudsigt                                  DKK.      35.270,-

              

Sygeafbestillingsforsikring:                                                                     8% af rejsens pris

Rejseforsikring (Gouda superdækning)                                                Kontakt os venligst

 

Hvad er inkluderet i rejsens pris? 

Rejsens pris inkluderer:

✅ Fly: Billund - Grønland - Billund

✅ Rejseleder på hele rejsen

✅ Overnatninger som beskrevet

✅ 2 nætter i Kangerlussuaq

✅ 5 nætter i Ilulissat (mulighed for udsigt til bugten, begrænset antal værelser)

✅ Morgenmad dagligt

✅ Aftensmad 2. og 4. oktober eksklusivt drikkevarer

✅ 5 timers tur til Indlandsisen med bus

✅ Sightseeing i Kangerlussuaq inkl. slædehundebesøg

✅ Tundrasafari

✅ Guidet vandretur i Ilulissat

✅ Sejltur mellem isbjergene

✅ Besøg ved Isfjordscenteret

✅ Besøg ved Sermermiut

✅ Heldagstur til Eqi gletsjeren

✅ Dagstur til Oqaatsut med frokost eksklusivt drikkevarer

✅ En dag på egen hånd eller følg rejselederen på en vandretur

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 21. marts 2024

 

Klik her for info om rejsen

Klik her for at se program for rejsen

Klik her for at læse Rejsebetingelserne

 

Se kort over rejsen og galleri herunder.

Rejsens pris inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

Du skal acceptere Marketing Cookies for at se kortet

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

 

 

 

 

Før du læser rejsebeskrivelsen!

Der er chancer for at vi kan se nordlys, hver dag vil rejselederen undersøge muligheden. Hvis der er gode chancer, vil alle blive informeret og interesserede kan gå med ud for at se om vi er heldige.

 

 

Program for rejsen

 

2. oktober: Billund - Grønland

Vi flyver med Air Greenland kl. 09.10, og lander i Kangerlussuaq kl. 10.40 - lokal tid. Kangerlussuaq er en tidligere amerikansk luftbase, og er i dag Grønlands vigtigste knudepunkt for flytrafikken.

Vores oplevelser starter umiddelbart efter ankomsten. Vi tager på en sightseeingtur, hvor vi kommer forbi havnen, med udsigt til den smukke fjord, vi oplever den fascinerende grønlandske natur og kommer forbi Kellyville, en miniatureforskerby, hvor der blev forsket i den polare atmosfære frem til 2018.

 

Vi skal rundt på det gamle baseområde ved lufthavnen, og kommer også på besøg ved bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den grønlandske slædehund.

Tilbage i Kangerlussuaq er der tid til at blive frisket op på vores værelser, før vi mødes igen og kører til Restaurant Roklubben, hvor der bliver serveret en spændende grønlandsbuffet.

Overnatning: Hotel Kangerlussuaq, 2 nætter

 

3. oktober: Kangerlussuaq

Efter morgenmaden skal vi opleve lidt af det vilde dyreliv i området. Vi tager på Tundra safari, hvor der er chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster. Vi kommer op i et område som amerikanerne døbte Tacan, og herfra ses en enestående udsigt over dalene, elvene, Kangerlussuaq og Indlandsisen.

Der bliver et par stop undervejs, så der er mulighed for at strække benene og nyde det smukke fjeldlandskab. Tilbage i Kangerlussuaq spiser vi frokost og herefter opleves endnu mere af Grønlands unikke og barske, men smukke natur.

Kangerlussuaq er kendt for sin nemme adgang til Indlandsisen, vi kører i 4-hjulstrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved Indlandsisen passerer vi Russell gletsjeren og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen – en ganske særlig oplevelse. Her tilbringes noget tid i denne enorme is verden, før der returneres til vores køretøj og Kangerlussuaq.

 

4. oktober: Kangerlussuaq - Ilulissat

Efter morgenmaden flyver vi mod Ilulissat kl. 09.00 med ankomst kl. 09.45. Ilulissat – Jakobshavn blev grundlagt i 1741, er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. Ilulissat betyder ”Isfjelde”.

Fremme ved hotellet får vi opbevaret bagagen indtil værelserne er klar. Vi starter med en byrundtur til fods i Ilulissat, turen er med fokus på byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Der vil være flere stop undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen, sælgerne på ”brættet”, vi passerer

Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zions kirken. Tilbage på hotellet mødes vi til en middag i hotellets restaurant.

Overnatning: Hotel Hvide Falk, 5 nætter

 

Ilulissat

 

5. oktober: Ilulissat - dagstur til Oqaatsut

I dag skal vi besøge og opleve den lille bygd der er beliggende cirka 20 kilometer nord for Ilulissat. Turen foregår med båd.

Når vi ankommer til Oqaatsut skal vi på opdagelse i bygden, vi skal blandt andet se skolen, kirken og fiske fabrikken. Derudover skal vi naturligvis høre om livet i en lille bygd, samfundet og historien som en tidligere hvalfangerbygd.

Rundturen slutter ved en lille restaurant hvor der serveres frokost lavet af lokale råvarer. Efter frokost er der mulighed for at vandre i området, eller blot sidde og nyde stilheden i de magiske og uforglemmelige omgivelser. Efter cirka 7 timer er vi tilbage i Ilulissat.

 

6. oktober: Sermermiut & Isfjordscenteret

Denne formiddag skal vi opleve den forladte boplads – Sermermiut. Her bosatte de første mennesker sig for 4000 år siden. Området er så unikt og enestående, at det blev optaget på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Efter vi har oplevet de smukke isfjelde, fortsætter vi til det nybyggede Ilulissat Isfjordscenter.

Isfjordscenteret der åbnede i juli 2021 er et besøgs- og formidlingscenter, der gennem udstillingen “Fortællingen om is”, gør besøgende klogere på historien om is, kulturen på og omkring Isfjorden og klimaforandringerne. Isfjordscenterets udstilling er baseret på forskning og forskningsresultater, og skal fortælle om områdets unikke natur- og kulturhistorie.

Når vi forlader Isfjordscenteret er der mulighed for at følge rejselederen tilbage til hotellet, eller se nærmere på området på egen hånd.

 

7. oktober: Heldagstur til Eqi gletsjeren

I dag skal vi på en heldagstur med skib. Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende.

Turen går nordpå langs kysten. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.

Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. En heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det is fyldte farvand.

 

Indlandsisen

 

8. oktober: Ilulissat

Årligt strømmer der mere end 48 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem og giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Vi skal naturligvis have denne oplevelse med, derfor går vi ombord i en båd og sejler rundt mellem isbjergene denne formiddag. I oktober er der stadig nogle hvaler i området, så med lidt held får vi den oplevelse med på dagens sejltur.

 

En eftermiddag på egen hånd. Rejselederen står selvfølgelig til rådighed, hvis du har lyst til at prøve noget specielt f.eks. en fisketur, flyvetur eller andet, så vil det være muligt i dag.

VIGTIGT, hvis du planlægger noget på egen hånd, så hav i tankerne at ovenstående program kan ændres uden varsel pga. vejret eller anden udefrakommende begivenhed.

 

9. oktober: Ilulissat – Billund

Vi forlader Grønland i dag, vores fly letter kl. 12.40, og vi lander i Billund kl. 20.00.

 

 

 

Rejsebetingelser

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 20 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker, kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.
Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
OurWorld A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (18 personer). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 20 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation. Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer.
Evt. manglende point er en sag mellem rejsedeltager og flyselskab.

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

OurWorld A/S formidler flybilletterne, men evt. kompensation pga. forsinkelse/aflysning er en sag mellem flyselskab og deltageren.

 

 

Hvis dit fly bliver forsinket

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.
Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa.

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:

•To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500
•Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500
•Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.
Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

Din ret til kompensation

Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om: 

•Flyvninger på 1.500 km. eller kortere                                                             250 EUR
•Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500                                                           400 EUR
•Flyvninger over 3.500 km. uden for EU                                                           600 EUR

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.
Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

 

Med ønsket om en god og rettidig flyvning

OurWorld A/S

Pris per person i delt dobbeltværelse. Afgang Billund
2. oktober 2024 - 9. oktober 2024
30.995,00 kr.

Pris per person i enkeltværelse. Afgang Billund
2. oktober 2024 - 9. oktober 2024
33.270,00 kr.

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040