VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 7 DAGE
PRIS 18.995,00 kr.

Island, med sin magiske natur

4. - 10.november 2024

 

Island byder på et sjældent set barskt natursceneri.

I århundrede har Islændinge levet side om side med aktive vulkaner, en boblende undergrund og med Atlanterhavets rasen i deres baghave.

Island er også landbrug med små hyggelige bondegårde, der lyser op med deres koboltblå tag, gamle historiske fiskehytter af træ og den lille store hovedstad Reykjavik, der med sin metropolske stemning har meget at byde på for den interesserede rejsende.

 

Rejsen er lavet i samarbejde med Midtjysk Astronomiforening, men alle er velkomne på rejsen.

 

 

Prisoversigt

Pris per person i dobbeltværelse                                                 DKK.   18.995,-

Pris per person i enkeltværelser                                                  DKK.   23.095,-

Begrænset antal enkeltværelser

 

Afbestillingsforsikring (per person)                                             8 % af prisen

Rejseforsikring (Gouda superdækning)                                      Kontakt os venligst

 

 

Ourworld A/S modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende.

Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

 

Hvad er inkluderet i rejsens pris?

Prisen inkluderer:

✅ Fly: København - Keflavik – København

✅ Overnatninger som beskrevet

✅ Morgenmad dagligt

✅ Middage x 2 på Landhotel

✅ Middage x 2 på Skaftefell

✅ Færge til Vestmannaeyjar

✅ Entré til Eldheimar muséet, Vestmanna

✅ Oplevelser på Vestmannaeyjar

✅ Oplevelser, Jökulsárlón Glacier Lagoon & Vatnajökull

✅ Oplevelser, Den Gyldne Cirkel, Strokkur & Kerid Crater

✅ Entré og håndklæder til Den Hemmelige Lagune

✅ Oplevelser, vandfald Skogafoss & Seljalandsfoss

✅ Oplevelser, gletsjertunge Vatnajökull & Solheimajökull

✅ Sightseeing i Reykjavik

✅ Dansk rejseleder med på hele rejsen

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 20. marts 2024

 

Klik her for info om rejsen

Klik her for at se program for rejsen

Klik her for at læse Rejsebetingelserne

 

Se kort over rejsen og galleri herunder.

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

 

 

 

OurWorld A/S har kunder fra hele Danmark. Vi servicerer vore kunder såvel telefonisk som per e-mail eller personligt. Netop det personlige er vigtigt for os, da vore kunder skal på oversøisk ferie eller på erhvervsrejse. Det er naturligvis også muligt at kombinere disse rejseformer.

Vi ved at sådanne rejser ofte kun foretages få gange i livet, hvorfor vi har stor fokus på at sikre, at rejsen opfylder vore kunders krav og behov.

Vores erfaring med rejser til oversøiske rejsemål sikrer vore gæster at alle praktiske forhold inden, under og efter rejsen er kontrolleret. Og netop her kommer det personlige til sin ret.

På en rejse til oversøiske destinationer mener vi, det er vigtigt at sikre en ordentlig gennemgang af rejsen før afgang, således at vore gæster har fået mere og andet end blot en rejsebeskrivelse og en faktura.
Vi glæder os til at vise dig OurWorld!

Christian Weis Jensen

 

 

 

 

Før du læser rejsebeskrivelsen!

Blandt det islandske køkken en oplevelse. Her finder man lokale og til tider temmelig særprægede retter, men også det moderne islandske køkken, der gør brug af de gode islandske råvarer i en nyfortolkning. 

Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til øens storslåethed. Og lige så nemt er det at opnå sjælefred i Den Hemmelige Lagunes varme termiske vand ude under åben himmel…

Rejsen er lidt anderledes end den typiske Island rejse. Dermed er der ”tid til” impulsive stop eller at kunne dvæle længere tid ved de store oplevelser Island kan byde på. Vi har to situationer omkring bustypen, idet vi endnu ikke kender deltagerantallet.

Vi håber at vejret er med os, således, at vi kan nyde Nordlyset. Af samme grund bor vi de første 4 nætter udenfor byerne. Hvis vi er heldige, kan vi stå og nyde synet af Nordlyset.

 

 

 

Program for rejsen

  

Før afrejsen.

Før afgangen fra Danmark mødes vi i september 2024 og gennemgår rejsen. evt. med et foredrag om rejsen for deltagere.

Mødet afholdes i Silkeborg området, nærmere følger.

 

4. november: København

Der er afgang fra København kl. 13.05 med ankomst til Island kl. 15.25.

Vi ankommer til vores overnatningssted først på aftenen.

 

Overnatning: Landhotel i Hella, 2 nætter

 

5. november: Vestmannaøerne

Efter morgenmaden kører vi mod Vestmannaøerne. Efter en kort køretur er vi fremme ved færgen til Vestmanna øerne. Sejlturen tager ca. 40 minutter.

Vi skal udforske den største af de i alt 14 øer, der udgør Vestmannaøerne – nemlig øen Heimaey. Måske man kan huske det voldsomme vulkanudbrud, der næsten lagde øen øde i 1973.

 

Vulkanen Eldfell er stadig så varm, at man kan bage brød på dens sider – tankevækkende. Vi skal rundt til øens mange seværdigheder.

 

Vi starter med at køre op på fjeldet, hvorfra vi har den smukkeste udsigt udover det meste af øen og til mange af de omkringliggende øer og klipper.

Vi skal høre om øernes spændende historie med bl.a. overfald af sørøvere, der kom så langt væk fra som Algeriet.

Dagens museumsbesøg bliver ved Eldheimar. Et noget anderledes museum, idet museet er bygget omkring et hus, der blev dækket af lava i 1973.

 

En stor lokal indsats har gjort, at huset er gravet fri af lavaen og på skærme, kan vi se, hvordan vulkanudbruddet raserede øen. Det er meget livagtigt.

Tilbage på Island kører vi til vores overnatningssted.

 

Reykjavik

 

6. november: Sydkysten - Öræfi

Vi fortsætter vores rejse. Undervejs vil vi holde pause ved det naturskønne vandfald - Seljalandsfoss. Her kan man afhængig af vejret, gå bagom vandfaldet, så man står mellem klippen og vandfaldet, hvilket er en meget anderledes oplevelse.

Vores næste stop ved det flotte Skogafoss vandfald. Der er mulighed for at se det nedefra, eller tage trapperne op til udsigtspunktet ved toppen af vandfaldet.

Kort herfra besøger vi gletsjeren Solheima-jökull, der er en mindre gåtur til selve gletsjeren på en god sti.

 

Efter denne oplevelse, kører vi mod Vik i Myrdal, en rigtig hyggelig by. Her vil vi opleve en sort strand, der er farvet af lava.

Der er et stort center med mulighed for at shoppe lidt Islandsk tøj eller andre fornødenheder.

Herefter kører vi til vores hotel.

 

Overnatning: Hotel Skaftefell i Öræfi, 2 nætter

 

Gullfoss vandfald

 

7. november: Jökulsarlón Glacier Lagoon & Höfn

Efter morgenmaden fortsætter vi til en særlig islandsk oplevelse - Jökulsárlón Glacier Lagoon.

Her er der mulighed for at gå en tur langs lagunen fyldt med  turkisblå isskulpturer, der er knækket af Europas største gletsjer Vatnajökull. 

 

Fiskerbyen Höfn i Hornafjörður er et blomstrende samfund tæt på den største gletsjer i Europa, Vatnajökull i den sydøstlige del af Island. Höfn er tit kaldet Islands hummer hovedstad da en god del af den islandske hummerfangst landes på Höfn.

 

Navnet på byen betyder havn og det er faktisk den første havneby, som du møder efter at have kørt hele Sydkysten udover Vestmannaeyjar.  Vi laver adskillige stop på dagens køretur.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

 

8. november: Reykjavik - sightseeing

Vi har en køretur på cirka 300 km til Reykjavik. Fremme i Reykjavik bruger vi resten af eftermiddagen på byens seværdigheder, hvor første stop er ved Hallgrimskirken, der af flere er udnævnt, som et af verdens 50 smukkeste bygningsværker. Vi skal naturligvis se den både indefra og udefra.

 

Vi kommer ind i Reykjaviks gamle bymidte med huse i alle farver. Der er ligeledes et besøg ved Harpa, det flotte opera- og koncerthus, som huser Islands symfoniorkester og den islandske opera.

 

Overnatning: Fosshotel Reykjavik, 2 nætter

 

Seljalands vandfaldet

 

9. november: Den Gyldne Cirkel, Strokkur, Den Hemmelige Lagune & Kerid Krater

Efter morgenmaden forlader vi hotellet. Dagens udflugtsmål er Den Gyldne Cirkel. Første stop er ved Thingvellir sletten, stedet hvor de første islændinge mødtes for at skabe deres parlament.

Næste stop på turen er ved gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender kogende vand og damp op i 30 meters højde. Det bobler og koger overalt i dette termiske område, hvilket er ret fascinerende.

 

Videre til Gullfoss, der er et imponerende vandfald. I dens vandtåge kan man ofte se en regnbue spejle sig i. Her vil være god tid til at nyde synet.

Der løber ca. 100 kubikmeter vand igennem vandfaldet hvert sekund. Der har tidligere været planer om at udnytte vandfaldet i et elektricitetsværk, men de planer er nu opgivet, og vandfaldet er blevet fredet.

 

Herefter fortsætter vi til ”Den Hemmelige Lagune”. Her kan vi bade og nyde det termiske varme vand. Husk venligst badetøj, håndklæder er bestilt.

Vulkankrateret Kerið er en af de nok mest oversete attraktioner på hele Island.

 

Det er en vulkansk kratersø beliggende i Grímsnes-området i det sydlige Island, et af de mest visuelt betagende geologiske vidundere i landet.

Denne pulserende blå perle, som er en del af den vestlige vulkanske zone, der omfatter Reykjanes-halvøen og Langjökull-gletsjeren, er kun 6.500 år gammel - hvilket gør den til et af de tre mest genkendelige vulkankratere på Island. Calderaen er cirka 55 m dyb, og består af en unik rød vulkansk sten.

Vi er tilbage i Reykjavik sidst på eftermiddagen.

 

10. november: Grindavik, Midlina broen over kontinentalplader & hjemrejse

Vi kører tilbage mod Keflavik lufthavn omkring middagstid, på vores vej til lufthavnen. Vi kører via Grindavik.

 

Der er flere stop undervejs, hvor vi ser et af Islands termiske områder samt krydser broen mellem den Europæiske og Amerikanske kontinental plade.

Kl. 16.30 starter vores rejse, vi lander kl. 20.40 i København og bagefter mod Jylland.

 

 

 

Rejsebetingelser

Prisændringer
OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 20 dage før afrejse.

OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen.

 

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen.

 

Rejsedeltagerens ændring
Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab.

 

Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring
Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt.

Senere afbestilling end 60 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt.

 

Afbestilling skal altid foregå skriftligt.

 

Afbestillingsforsikring
Our World A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring.

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje

eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring.

 

Rejsedeltagerens ansvar
Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse.

Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler.

 

Aflysning/ændring
Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (24 personer). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation.

Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard.

 

Rygning
Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette.

 

Bonusprogrammer
Evt. manglende point er en sag mellem rejsedeltager og flyselskab

 

Reklamationer
Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

OurWorld A/S formidler flybilletterne, men evt. kompensation pga. forsinkelse/aflysning er en sag mellem flyselskab og deltageren.

 

 

Hvis dit fly bliver forsinket

Vi har traditionelt en stor grad forbruger beskyttelse i Danmark – heldigvis. I den forbindelse vil vi gerne at du er bekendt med følgende.

Nedenstående er relevant såfremt dit fly er forsinket, eller du bliver afvist pga. for eksempel overbooking af flyet. Herunder finder du information som er hentet fra Forbruger Europa.

 

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket fra eller til et EU land, skal flyselskabet blandt andet tilbyde dig gratis mad og drikke, mens du venter. Det gælder for:

 

To timer eller mere for flyvninger under km. 1.500
Tre timer eller mere for flyvninger inden for EU på mere end km. 1.500
Fire timer eller mere for flyvninger uden for EU på mere end km. 3.500
 

Flyselskabet skal betale for dine overnatninger samt transport til og fra hotel, hvis du er nødt til at overnatte på grund af forsinkelsen.

Du kan være berettiget til at få dine billetter refunderet eller en returflyvning, hvis forsinkelsen er på mindst fem timer.

 

Din ret til kompensation
Du KAN have ret til kompensation ved flyforsinkelse, hvis du ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang en flyvning der er tale om: 

 

Flyvninger på 1.500 km. eller kortere                            250 EURO
Flyvninger mellem km. 1.500 og 3.500                          400 EURO
Flyvninger over 3.500 km. uden for EU                         600 EURO

 

Kompensationen skal udbetales kontant, ved bankoverførsel eller bankcheck. Hvis flyselskabet ønsker at udbetale kompensationsbeløbet i rejsekuponer eller andre tjenester, så skal du give din accept af dette på skrift.

I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50 % afhængigt af, hvor langt du flyver og hvor hurtigt du kommer frem.

Din ret til kompensation bortfalder, hvis flyforsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder fx, uvejr og en ulovlig (uvarslet) arbejdsnedlæggelse.

 

OurWorld A/S optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede luftfartsselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af flyvningen. Dette selskab/disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende.

Transporten sker i henhold til Montreal- og Warszawa-konventionerne og Forordning 889/2002, der begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse.

OurWorld A/S ansvar for mangler samt person- og tingskade ved skibs- og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar, vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen-konventionen samt COTIF/CIF-konventionen.

 

Ovenstående kan for nogle virker som ”Jura sprog”. Frit oversat til ”Dansk” betyder det:

Hvis dit fly er forsinket, kan du rette henvendelse til flyselskabet for at få kompensation. Problemet er at det ofte skal foregå på engelsk. Hvilket kan være en udfordring for mange. Men vi hjælper gerne med kontaktinformationer til flyselskabet (mailadresse eller hjemmeside)

I stedet kan du søge ordet: Flyforsinkelse på www.google.dk så finder du flere selskaber som kan hjælpe dig. Typisk vil de være gratis, hvis du ikke får erstatning, men får du erstatning vil de typisk kræve omkring 25% af erstatningsbeløbet.

Du skal være opmærksom at ”sagen” kan tage både måneder og år at få afklaret.

Når alt dette er sagt, så er virkeligheden, det er meget få fly der er forsinket og hvis de endelig er forsinket, så er det ofte nogle få minutter.

 

Med ønsket om en god og rettidig flyvning

OurWorld A/S

Pris per person i delt dobbeltværelse. Afgang Kastrup
4. november 2024 - 10. november 2024
18.995,00 kr.

Pris per person i enkeltværelse. Afgang Kastrup
4. november 2024 - 10. november 2024
23.095,00 kr.

Hvad er inkluderet i prisen?

 

 

Prisen inkluderer:

✅ Fly: København – Keflavik – København

✅ Overnatninger som beskrevet i programmet

✅ Morgenmad dagligt

✅ Oplevelser, Den Gyldne Cirkel

✅ Entré og håndklæder til den Hemmelige Lagune                        

✅ Sightseeing i Reykjavik

✅ Oplevelser, på Vestmannaeyjar

✅ Jökulsárlón, Glacier Lagoon

✅ Gletsjertunge, Skógafoss og Seljalandsfoss

✅ Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 8. juni 2021

Prisen inkluderer ikke:

❌ Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt i rejsebeskrivelsen

❌ Personlige forsikringer

Har du spørgsmål?

Christian Weis Jensen

Telefon: 97425040